Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:45, 15. 2. 2019.

| Sport

Drama u "Čairu": Mega se vratila u poslednjoj četvrtini i savladala Borac

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Ilija Đoković Adam Mokoka Mega Borac Čair Kup Koraća
U polufinalu idu na boljeg iz duela Crvene zvezde i Dinamika; foto: Vanja Keser

Napeto do samog kraja, poslednji minut koji traje kao čitava četvrtina i veliki povratak i preokret Mege viđeni su u četvrtfinalnom duelu kluba iz Sremske Mitrovice i Borca. Iako su na poluvremenu Čačani vodili sa dvocifrenom prednošću, u poslednjem delu su ispustili vođstvo, te je favorit i u ovom četvrtfinalu slavio, rezultatom 73:69.

Par lepih poteza otvorilo je meč Mege i Borca. Oba tima su bila borbena i rastrčana, ali su Čačani ipak odskakali. Malo poena viđeno je u prvoj četvrtini - ukupno 23, a bolji je bio lider Prve lige. Pred kraj deonice Mega je ukrala loptu, a onda ubacila trojku za -2.

Mnošto ukradenih lopti, žestoka borba za svaku, a onda sa tri trojke u drugom delu Čačani su otišli na +11 (27:16). Velika borba vodila se i u nastavku, ali tim koji igra u Sremskoj Mitrovici nije uspeo da smanji, te je Borac na poluvreme otišao sa dvocifrenom prednošću (36:26).

“Raspucali” su se u drugom poluvremenu Đokovići Ilija i Radovan, i uz nekoliko trojki stvorili svom Borcu pozamašnu zalihu poena. Ipak, uzvratili su sa druge strane i momci u roze-plavim dresovima, pa se i dalje rezultat kretao oko +10 za Čačane.

Međutim, nije to bila dovoljna prednost da se mirno ode u poslednju četvrtinu, posebno kada se uzme u obzir da Mega nikako nije klonula. Radost Luke Ašćerića nakon pogođene trojke za 58:53 govorila je u prilog tome koliko će sve u ovom meču biti otvoreno do samog kraja. Uz još dva koša tim iz Sremske Mitrovice primakao se na 1 poen, onda i poveo, a činilo se u tim trenucima da Meginim igračima u koš ulazi sve što pokušaju.

Odličnu rampu udario je Đorđe Majstorović rivalima, ali ni to nije poremetilo stabilnost roze-plavih u krucijalnim minutima. Usledila je nova trojka u tim trenucima perfektnog Nikole Miškovića za +4, potom i koš za dva poena. U "životu" su se Čačani držali preko slobodnih bacanja u tim trenucima, a o napetosti u poslednjim minutima posvedočila je i publika koja se podelila i sve glasnije navijala za svoje favorite, iako tokom celog meča nije bila mnogo primetna.

18 sekundi pre kraja na semaforu je stajalo 72:69 za osvajača Kupa iz 2016. godine, usledili su brzi faulovi, jedno pogođeno slobodno bacanje i 3 tajm-auta ispunjena napetošću, ali ništa od toga nije pomoglo Čačanima da naprave iznenađenje i velikih uspeh.

Najuspešniji igrač na meču bio je reprezentativac Srbije Ilija Đoković, koji je ubacio 23 poena, dok je u redovima pobednika duela to bio 20-godišnji Nikola Mišković, koji je "proradio" u završnici i ubacio 17 poena.

U polufinalu, koje se igra sutra, Mega će igrati sa boljim iz utakmice Crvena zvezda - Dinamik.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: