Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:59, 5. 8. 2011.

| Sport

Druga faza rekonstrukcije stadiona Čair

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
stadion
Početak druge faze rekonstrukcije stadiona Čair

NIŠ - Na stadionu Čair počela druga faza građevinskih radova na rekonstrukciji gde je predviđena izgradnja betonskih konstrukcija na istočnoj, južnoj i severnoj tribini.

U ovoj fazi će biti postavljen skelet za tri tribine stadiona kako bi dalje bili nastavljeni građevinski radovi na izgradnji. Početak druge faze radova obišli su gradonačelnik Niša Miloš Simonović i gradski većnik Miodrag Radović.

Kako je predstavljeno na prezentaciji projekta, rekonstrukcija stadiona Čair će se odvijati u 4 faze. Prva je započeta 30. marta i završena je pripremnim radovima. Zatim sledi rekonstrukcija-izgradnja nove tribine na istočnoj strani za 6.966 mesta. Nakon toga će biti urađena rekonstrukcija-izgradnja na južnoj i severnoj tribini za ukupno 9.037 mesta (sever – 4.401, jug – 4.636), pa rekonstrukcija zapadne tribine za 2.154 mesta. Na kraju će se obaviti pokrivanje istočne, severne i južne tribine.

- Zvanično je počela druga faza radova na stadionu koja podrazumeva pripremu temelja za podizanje konstrukcije. Od danas nema stajanja. Do Nove godine će biti urađane grubi radovi, dakle sve što je bitno da se uradi - rekao je Miloš Simonović.

Svi pripremni radovi završeni su pre skoro mesec dana, ali početak izgradnje stadiona u Čairu nije počet dok nije dobijena dozvola Ministarstva.

- Konzorcijum firmi koje rade na izgradnji je pre roka završio rušenje i pripremu. Rok je bio 65 dana, a oni su završili mesec dana ranije. Trebalo je još da se dobije dozvola za nastavak radova koje daje Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. Ovaj stadion je specifičan objekat jer ima preko 10.000 mesta i zato Grad ne daje dozvolu, već ministarstvo. Važno je da je sve završeno i da je dozvola dobijena - dodao je Simonović.

Kako je potvrdio gradonačelnik, grubi radovi će biti završeni do kraja ove godine, a već na proleće će moći biti odigrane i utakmice.

- Prva faza je završena i pre roka, a sada se radi na pripremi temelja za betonske zidove i vrlo brzo ćemo kompletirati sa montažnim konstrukcijama, koje su uvezene iz Italije - rekao je Saša Ranđelović, šef gradilišta.

Prvo su u Čairu bili završeni otvoreni bazeni, potom su zatvoreni bazeni obnovljeni. Druga faza rekonstrukcije stadiona je počela danas, a rekonstruisana hala Čair bi uskoro trebalo da bude završena, a radi se na još jednom sportsko objektu u Čairu.

- Nastavak radova na stadionu samo zaokružuju obnavljanje Sportskog centra Čair. Pored glavnog stadiona, obnavljani su i pomoćni tereni sa prirodnom i veštačkom travom. Posle više od jedne decenije, počela je rekonstrukcija i adaptacija Instituta za sportsku medicinu. U ovo je uloženo 50 miliona dinara iz budžeta grada. Verujem da će na proleće 2012. godine biti potpuno nov izgled Sportskog centra Čair koji je u srcu grada - rekao je Miodrag Radović, gradski većnik.

Kako se navodi na sajtu Grada Niša, u rekonstrukciju stadiona će biti uloženo 925 miliona dinara sredstvima Vlade Srbije i Grada Niša. Novembra 2010. godine Vlada je odobrila novac za izgradnju i rekonstrukciju stadiona u celoj zemlji, a Niš će dobiti najviše para.

Stadion po FIFA standardima

Rekonstruisan stadion bi trebalo da ima ukupno 18.151 mesto uz dodatne Vip lože sa 120 mesta i ložu za medije sa 50 mesta. Sedišta bi trebalo da budu podižuća, kako bi bio omogućen brži izlazak sa stadiona.

Svi standardi Svetske fudbalske federacije će biti ispoštovani, a biće uređene prostorije za sudije, svlačionice, VIP prostor, rekao je na početku radova Miomir Pešić, koordinator projekta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • moca bre

    18:31 // 17. 11. 2011.

    ma da kako da ne meni samo nije jasno hoce li biti novog semafora

  • Petar Marković

    18:49 // 30. 8. 2011.

    Kako da sruše zapadnu tribinu kad su tamo kafane i "Banetovi apartmani"!? Što ne ide - ne ide! :-)

  • Stari Palilulac

    15:14 // 25. 8. 2011.

    Nisam citao komentare, i ne znam da li je neko ostavio komentar slican mom,
    Prva stvar koja mi smeta je to sto se ne pravi stadion sa vecim kapacitetom (min 30000 mesta), Nislija sam, imam pravo da se zalim, Nis takav stadion ZASLUZUJE, a bogami i mi, sad ce neka usijana glava da mi napise repliku: Cuti dobro je i ovo niko nece da ide na utakmice, radnicki ovo, ono...Necu da cutim, dokle bre da cutim, ako cutim, dobicu ono sto mi date, poluzavrseni stadion sa zapadnom tribinom starom 50 godina?! Sram bre da vas bude. Koliko samo godina trazimo novi stadion. A kojim ste tempom zapoceli...dobicemo ga kad na vrbu rodi grojze. a plus sto kradete. Pozdrav Nislije!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: