Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:14, 17. 12. 2018.

| Sport

Druga košarkaška liga: Aleksinački Napredak se domogao 2. pozicije

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Konstantin Napredak košarka
Svetla tačka u porazu Konstantina igra pleja Vladmira Veličkovića; foto: Vanja Keser

Neobično ubedljiv trijumf zabeležio je aleksinački Napredak u 12. kolu Druge košarkaške lige, pošto je sa 93:47 deklasirao Vrbas. Pobedio je i Pirot, doduše tesno, pošto je rezultatom 88:82 savladao Proleter, dok su niški Konstantin i leskovačko Zdravlje poraženi na svojim gostovanjima.

Nije od samog početka tako silovit bio Napredak, kako bi se reklo po krajnjem rezultatu. Optimalnu prednost od 7 poena imao je po završetku prvog kvartala, ali je u drugom vezao 12 poena naspram 0 domaćina i obezbedio sebi gotovo duplo više poena od rivala na poluvremenu (40:21).

Po jedna dvojka i trojka su sve što je iz igre ubacio Vrbas u trećoj četvrtini, pa je uz još 4 pogođena slobodna bacanja ovaj period meča završio sa jednoscifrenim brojem poena. Mirno su Aleksinčani priveli meč kraju i zabeležili najubedljiviju pobedu u sezoni.

Piroćanci su do pobede došli nakon preokreta, pošto su u 25 minutu imali dvocifreni zaostatak, ali su u narednih 5 minuta postigli 21 poen, za razliku od Proletera, koji je u tom periodu konto uvećao samo sa dve trojke Stefana Atanackovića. Lomio se meč u poslednjoj deonici, ali prelomio u stranu domaćina, koji je pobedio sa 88:82.

Svi do jednog mečevi 12. kola Druge košarkaške lige završeni su pobedama domaćina. Tako su ubedljive poraze pretrpeli Konstantin u Lazarevcu, prilično očekivano, dok je Zemun iznenadio Leskovčane.

Nije Konstantin mnogo mogao u duelu sa liderom tabele. Svaku deonicu dobila je Kolubara, tako postepeno uvećala prednost, sve do krajnjih 96:74 i svoje 11. pobede u sezoni. Svetla tačka u lošoj partiji Nišlija bio je plejmejker Vladimir Veličković, kome je za 2 skoka umakao tripl-dabl učinak, pošto je ubacio 23 poena, imao 10 asistencija i 8 skokova.

Da nije bilo slobodnih bacanja u završnici prve četvrtine meča u Zemunu, zadržali bi se Leskovčani na jednocifrenom broju poena. Ovako, za rivalom su već nakon ovog perioda zaostajali 15 poena.

Povratilo se malo u drugom kvartalu Zdravlje, ali nije i nastavilo u istom ritmu, pošto je pred poslednju deonicu Zemun vodio sa 68:44. Ni 30 poena, koliko su ih postigli Leskovčani u poslednjih 10 minuta, nisu mogli da ugroze sigurni trijumf domaćina, rezultatom 90:74.

Napredak se sada popeo na drugu poziciji na tabeli Druge lige, a Pirot na sedmu. Palo je Zdravlje na peto mesto, a Konstantin na šesto. Sledećeg vikenda Nišlije će ugostit Rtanj iz Boljevca, a Aleksinčani će gostovati kragujevačkom Radničkom. Južnjački derbi igraće se Leskovcu, pošto će Zdravlje ugostiti Pirot.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: