Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 1. 2. 2019.

| Sport

Druga košarkaška liga: Južnjaci protiv ekipa iz donjeg dela tabele

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
kosarka, foto jv vanja keser
U nove pobede; foto: JV / Vanja Keser

Sva četiri predstavnika juga Srbije u Drugoj košarkaškoj ligi u 16. kolu imaće “posla” sa slabije rangiranim ekipama. Svi južnjaci će na parket u subotu, 2. februara, a lakši posao trebalo bi da imaju niški Konstantin i Pirot, s obzirom na to da će igrati kod kuće, protiv Žarkova, odnosno Rtnja.

Meč šestoplasiranih Nišlija i beogradskog tima odigraće se u sali Osnovne škole “Dušan Radović”, od 19 sati. Žarkovo je pretposlednji tim na tabeli, koji je ove sezone samo dva puta slavio, oba puta kod kuće, pa ne bi trebalo da predstavlja veću opasnost po Konstantin.

Pola sata kasnije odigraće se drugoligaški meč i u pirotskoj hali “Kej”. Tri pozicije dele dva aktera ovog meča na tabeli, pošto Pirot ima 8 pobeda i 7 poraza, a Rtanj iz Boljevca obrnut odnos trijumfa i izgubljenih mečeva. U prvom delu sezone kod kuće je slavio Rtanj, ali od tada je forma Piroćanaca dosta porasla.

Isti učinak kao tim iz Boljevca ima i kragujevački Radnički, tim koji će od 18 sati ugostiti Zdravlje. Leskovčani imaju mnogo bolji učinak, pošto sa 10 pobeda i 5 poraza drže 4. poziciju na tabeli. U jesenjem delu sezone Leskovčani su kod kuće rutinski savladali Kragujevčane.

Najbolje plasirani tim sa juga Srbije Napredak pokušaće da nastavi niz pobeda koji traje već 3 meseca. Aleksinčani će od 19 sati odigrati meč u Zrenjaninu, pošto gostuju Proleteru, ekipi koja se nalazi na 12. poziciji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: