Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:10, 19. 11. 2018.

| Sport

Druga košarkaška liga: Konstantin izgubio za jedan poen

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Konstantin Napredak košarka
Vladimiru Veličkoviću malo falilo za tripl-dabl; foto: Vanja Keser

Do poslednjih sekundi napete mečeve odigrali su Konstantin, Zdravlje i Pirot u 8. kolu Druge lige. Ipak, samo su košarkaši iz Leskovca imali sreće u završnici i pobedili Rtanj, dok su Nišlije izgubile od kragujevačkog Radničkog za jedan poen (84:85), a Piroćanci od Mladosti za četiri (99:103). Jedini ubedljiv trijumf ostvario je aleksinački Napredak, koji je sa 99:85 pobedio Žarkovo.

Iako je Konstantin tokom prvih petnaestak minuta bio bolji, Radnički je do poluvremena izjednačio, a onda i poveo. Stigao je to niški sastav, 5 minuta pred kraj imao i dvocifrenu prednost. Međutim, u poslednjim minutima meča Nišlije nisu dale nijedan koš iz igre, dok je kragujevački tim postigao 15 poena. Lična greška Dušana Filipovića pri rezultatu 84:84, u poslednjim sekundama meča, sprečila je odlazak u produžetke.

U domaćem sastavu, u svim segmentima igre najbolji je bio Vladimir Veličković, kome je zamalo izmakao tripl-dabl - on je zabeležio 26 poena, 9 skokova i isto toliko asistencija.

Prilično ujednačeni bili su Pirot i njegov gost Mladost tokom prvog poluvremena, ali je na pauzu tim iz Smederevske Palanke otišao sa 3 poena prednosti. U trećem periodu igre bolji je bio gost, stvorio solidnu prednost, ali se u završnoj četvrtini Pirot razigrao.

U nekoliko navrata prilazio je rivalima na svega koš zaostatka, poslednji put 2 sekunde pre kraja, ali je i ovde faul odmah potom presudio, a slobodna bacanja najboljeg igrača na utakmici Milana Janjuševića donela novi trijumf Mladosti.

Sreća u završnici zafalila je Konstantinu i Pirotu, ali je “pogledala” Zdravlje. Napeto je bilo tokom celog meča u Boljevcu, gde su se timovi smenjivali u vođstvu. Krajem treće i početkom četvrte deonice Leskovčani su uspeli malo da se rezultatski “odlepe”, 5 sekundi pre kraja Rtanj izjednačio, ali je koš Stefan Ljubenković 2 sekunde pre kraja, doneo pobedu gostima.

Jedini ubedljiv tim sa juga Srbije u 8. kolu bio je aleksinački Napredak, koji je sjajnom prvom četvrtinom postavio prednost, koju njegov rival beogradski tim Žarkovo do kraja nije uspeo da sustigne. Tako je sa 99:85 aleksinački sastav slavio.

Konstantin i Zdravlje su sada zamenili pozicije na tabeli Druge lige i sada su Leskovčani treći, a Nišlije četvrte. Napredovao je i Napredak, koji je sada na petom mestu, a Pirot je sa desete pao na jedanaestu poziciju.

U sledećem kolu jedini će od južnjaka na svom terenu igrati Leskovčani, koji dočekuju Slogu iz Kraljeva, dok će ostali gostovati - Pirot i Napredak u Beogradu, Žarkovu i Zemunu, a Konstantin drugoplasiranoj Mladosti u Smederevskoj Palanci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: