Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 5. 2. 2018.

| Sport

Druga košarkaška liga: Pirot jedini od “južnjaka” pobedio

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
kosarka
Za Konstantin opstanak u ligi sve teža misija; ilustracija: flickr/slgckgc

Odlično su se držali košarkaši Zdravlja u duelu 16. kola Druge košarkaške lige, protiv lidera Slobode, ali su ipak izgubili. Sa druge strane, mnogo teže nego što se očekivalo Pirot je savladao Smederevo, dok su Konstantin i Napredak kod kuće doživeli debakl.

Upitno suđenje, bezvoljnost niškog sastava, te velika borbenost Žarkova, ali i isključenje trenera Slobodana Nikolića, kako kažu na sajtu Konstantina, utisci su sa utakmice odigrane u sali Osnovne škole “Dušan Radović”. Iako ni Beograđani ne beleže tako sjajne rezultate ove sezone, sem početne prednosti, Nišlije ništa nisu mogle u ovom duelu, pa su poražene sa 58:92.

Iako su do sada Napredak i Proleter imali jednak učinak ove sezone, to se na terenu nije videlo. Ni prednost domaćeg terena nije mnogo pomogla Aleksinčanima, jer je ekipa iz Zrenjanina iz minuta u minut povećavala svoju prednost. Samo su u poslednjem kvartalu domaći košarkaši bili za nijansu bolji i malo ublažili poraz, pa je na kraju na samaforu stajalo 60:80.

Loša odbrana u drugoj četvrtini koštala je Leskovčane pobede u Užicu, s obzirom na to da su bolje otvorili meč. Ipak, u nastavku je Sloboda pokazala zašto je najozbiljniji kandidat za prelaz u viši rang, jer je drugu deonicu osvojila sa 39:19. To je bilo dovoljno za 9. pobedu u nizu i prvu “stotku” u sezoni Užičana, uprkos tome što se Zdravlje borilo do samog kraja.

Umelo je i ranije Smederevo da napravi problem favoritima, ali nijednom u dosadašnjem toku sezone nije izašlo kao pobednik. “Tradicija” je nastavljena i ovom kolu, pošto je Pirot u Smederevu pobedio sa 79:73. Tesna pobeda svakako je mogla da se “pripiše” i umoru, s obzirom na to da su “južnjaci” samo tri dana ranije odigrali težak duel sa Napretkom.

Konstantin je do sada samo 3 puta pobedio, pa je i dalje na pretposlednjoj poziciji, a opstanak u Drugoj ligi je sve teže ostvariv. Pirot je zadržao svoje mesto u vrhu tabele, pošto je sa 26 bodova na 4. poziciji, dok su Napredak i Zdravlje sa po 24 boda na sredini tabele.

Sledećeg vikenda, Napredak će dočekati lidera Slobodu, a Pirot u derbiju kola trećeplasirani Novi Pazar. Konstantin će otputovati u Lazarevac na megdan Kolubari, koja je na 11. poziciji, a Zdravlje u Beograd, gde će igrati protiv Žarkova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: