Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:41, 15. 4. 2019.

| Sport

Druga košarkaška liga: Pobede Konstantina, Napretka i Pirota za kraj

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Zdravlje Konstantin košarka
Južnjaci zauzeli 2, 5, 6. i 8. poziciju u Drugoj ligi; foto: Vanja Keser

Spuštena je zavesa na sezonu 2018/2019 u Drugoj košarkaškoj ligi. Napredak je još ranije obezbedio plasman u KLS, dok su se svi ostali južnjaci pozicionirali među prvih 8 timova u ligi, s tim što je Pirot pobedom nad Zdravljem u poslednjem kolu skočio na 5. poziciju, a Leskovčane spustio na 8. mesto.

Iako je sezonu završio na 2. mestu, zbog boljeg učinka Kolubare u međusobnim duelima Napredak je osigurao plasman u Košarkašku ligu Srbije. To je samo potvrdio u poslednjem kolu, kada je sa 92:76 pobedio kragujevački Radnički.

Na utakmici odigranoj u Aleksincu domaćin je odmah poveo. U drugom i trećem kvartalu Kragujevčani su značajno popravili igru, u jednom trenutku i poveli, ali je sve to Napredak sustigao i na kraju sigurno slavio.

U Pirotu je bilo neizvesno do samog kraja. Opravdali su košarkaši oba tima najavu derbija, borili se za svaku loptu, igrali koš za koš i smenjivali se u vođstvu. U poslednji kvartal ušlo se sa jednakih 61:61. Ipak, domaći su bili bolji u završnici, minut pre kraja meča stigli do nedostižnih +10, pa ni dve dvojke Leskovčana tokom poslednjeg minuta nisu mogle da poremete slavlje Piroćanaca, rezultatom 85:79.

Ovaj poraz spustio je Zdravlje na 8. poziciju, što je jednako sa njihovim najnižim plasmanom ove sezone, dok se Pirot “lansirao” na 6.

I Konstantin je nastup u Drugoj ligi završio pobedom i to kao jedini tim koji je u poslednjem kolu uspeo da slavi u gostima. Sigurne su bile Nišlije protiv Rtnja, koji se još pre 3 kola oprostio od jedinstvenog ranga takmičenja. Ekipa iz Boljevca ni u jednom trenutku nije vodila, Konstantin je sve vreme bio siguran i na kraju slavio sa +25 (94:69).

Ovaj trijumf smestio je niški sastav na 5. poziciju, za kraj.

Inače, iako je Napredak obezbedio plasman u KLS, a ostali sačuvali status drugoligaša, i sledeće sezone će jug Srbije imati 4 predstavnika u ovom rangu takmičenja, pošto će im se pridružiti niški Fer plej.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: