Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:23, 15. 10. 2018.

| Sport

Druga košarkaška liga: Pobede Konstantina, Zdravlja i Napretka

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Napredak Konstantin košarka
Tri niška tima među 6 najboljih u Drugoj ligi; foto: Vanja Keser

Jedini predstavnik juga Srbije u Drugoj košarkaškoj ligi koji je u 3. kolu izgubio je Pirot i to od Rtnja u Boljevcu, nakon produžetaka. Ostala tri kluba su slavila: Napredak u Aleksincu protiv Proletera iz Zrenjanina, Konstantin u Beogradu protiv Žarkova, a Zdravlje u Leskovcu protiv kragujevačkog Radničkog.

Upravo je Zdravlje bilo nejubedljivije, pošto je trijumfovalo sa 87:72. Veći deo posla Leskovčani su rešili u prvoj deonici, u kojoj su stigli do dvocifrene prednosti. Sredinom meča ovo vođstvo su uglavnom održavali, da bi ga na konačnih +15 povećali u poslednjem kvartalu.

Suprotno Zdravlju, Konstantin je loše otvorio meč, pa je Žarkovo povelo, ali onda se sve preokrenulo. Nišlije su svoje rivale spustile na svega 6 poena tokom druge četvrtine i na poluvremenu vodili sa 45:28. U nastavku su se Beograđani konsolidovali, ali gostujući sastav je ipak bez većih problema priveo meč kraju i trijumfovao sa 86:72.

U Aleksincu je domaćin tek u trećoj četvrtini uspeo da slomi svog rivala, koji je uglavnom vodio tokom prvog poluvremena. Kada je Napretku pošlo za rukom da povede, lako je stigao i do dvocifrene prednosti, koju je do kraja održavalo i slavio rezultatom 97:86.

U duelu odigranom u Boljevcu, prvo poluvreme pripalo je gostujućem Pirotu, a drugo Rtnju. Nemanja Mitić je tokom poslednjeg minuta pogodio za 71:71, čime se i završio ovaj deo igre, pošto su Piroćanci imali sreću da Ognjen Vukadinović promaši oba slobodna bacanja. Ipak, u produžecima ona je izostala, gosti nisu imali snage za podvig, pa su ih košarkaši Rtnja ubedljivo nadigrali u ovom delu i pobedili sa 86:75.

Nakon 3 kola u Drugoj ligi Konstantin, Zdravlje i Napredak nalaze se među pet timova sa po dve pobede i jednim porazom, s tim što su zbog koš-razlike najbolje plasirane Nišlije, koje zauzimaju 3. poziciju. Sa dva poraza i jednom pobedom, Pirot je na 10. mestu.

Usledećem kolu kod kuće će igrati Pirot, koji dočekuje Vrbas i Konstantin, koji će ugostiti Zemun. Leskovčani putuju u Smedervsku Palanku, gde će gostovati Mladosti, a Napredak u Lazarevac, na megdan Kolubari.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: