Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:03, 9. 3. 2020.

| Sport

Druga košarkaška liga: Pobede Pirota, Zdravlja i Fer pleja

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Konstantin Fer plej košarka
Konstantin i Fer plej ponovo zamenili mesta na tabeli; foto: Vanja Keser

U 21. kolu Druge košarkaške lige najbolje se pokazalo Zdravlje iz Leskovca, koje je u gostima savladalo "fenjeraša" Beovuk sa dvocifrenom razlikom. Jako važan korak u pohodu na opstanak u ligi napravio je Fer plej, pošto je savladao Železničar u Čačku, dok je drugi niški predstavnik Konstantin napravio korak nazad - izgubio je od Sloge u Kraljevu. Pirot se pobedom nad KK Sveti Đorđe vratio na pobednički kolosek.

Leskovčani su prvi izašli na parket i napravili lepu uvertiru u 21. kolo. Iako je beogradski sastav bio za nijansu bolji u prvom poluvremenu, situacija se preokrenula u nastavku. Šest minuta pre kraja meča Zdravlje je imalo samo poen prednosti, ali je do kraja dopustilo rivalu da ubaci svega četiri poena, a samo postiglo 13 i slavilo sa 83:73.

Niški Fer plej je u svom okršaju diktirao tempo sve vreme. Vodio je tokom celog meča (izuzev kratkog perioda u drugoj četvrtini kada je Železničar imao +1). Vođstvo gostiju iz Niša je u trećoj četvrtini dostiglo maksimalnih +14. Umanjio ga je domaći sastav u završnici, ali nije uspeo i da ugrozi trijumf rivala, koji je pobedio rezultatom 86:80.

Nakon bolnog poraza od subotičkog Spartaka, Pirot se vratio na pobednički kolosek. Trijumf međutim nije bio lagan, kako se moglo pretpostaviti iz pogleda na tabelu, a prošlogodišnjem učesniku Kupa Radivoja Koraća nije mnogo falilo do iznenađenja. Meč je obilovao preokretima, a Piroćanci su pobedu obezbedili u poslednjim sekundama, zahvaljujući polaganju Borka Đorđevića za konačnih 76:79.

Od južnjaka jedino Konstantin nije na svoj konto dodao dva boda, ali to se nije ni očekivalo, s obzirom da na to da je gostovao drugoplasiranom timu Druge lige. Sloga je prilično rutinski odradila posao. U trećem kvartalu stvar su zakomplikovale Nišlije koje su uspele i da povedu (46:47), ali je usledio nalet domaćina od 18:4, čime je praktično stavljena tačka na meč, koji je završen sa 84:74.

Nakon 21. kola, niški timovi su ponovo zamenili mesto na tabeli, pa je sada prvi ispod crte koja razdvaja one koji opstaju i one koje ispadaju iz Druge lige Fer plej, a ispod njega je Konstantin. Leskovčani su deveti, a Piroćanci treći, sa tri boda zaostatka za Slogom, koja se nalazi na poziciji koja vodi u KLS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • johny

    20:02 // 9. 3. 2020.

    Znate kako drago mi je zbog Fair Play a drago mi je i zbog Konstantina a zao mi je za Binga

  • Mara

    13:17 // 9. 3. 2020.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: