Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:32, 5. 4. 2022.

| Sport

Druga košarkaška liga: Pobede Radnika i Konstantina, porazi Pirota i Napretka u poslednjem kolu

Autor:M. MitićIzvor:Južne vesti
košarka lopta
Konstantin od sledeće sezone u Reginolnoj ligi Istok; Ilustracija; foto: Vanja Keser/JV

I pre poslednjeg kola plej-ofa košarkaši Pirota izgubili su šanse za povratak u KLS, a u poslednjem ovosezonskom meču oni su na gostovanju u Čačku poraženi od Železničara. Pobedom nad ekipom Mladosti, košarkaši Radnika oprostili su se od svojih navijača, a po pobedu i poraz su upisali i timovi koji su igrali u plej-autu. Aleksinački Napredak je poražen od Žitko Basketa, dok je niški Konstantin slavio na gostovanju Beovuku, ali je i pored te pobede ispao iz lige.

Pobedom ekipe Čačka 94 u prošlom kolu, košarkaši Pirota su još prošle nedelje, i pored pobede u derbiju nad Radnikom, ostali bez šansi da se posle jedne sezone vrate u najelitniji košarkaški rang. Utakmica u Čačku protiv Železničara za Piroćance nije imala rezultatski značaj, pa su porazom rezultatom 85:73 završili sezonu.

Najveće iznenađenje Druge lige ove sezone bili su košarkaši surduličkog Radnika koji su,ne samo izbegli borbu za opstanak, već su uspeli da se plasiraju u plej-of. Posle 4 vezana poraza oni su pobedom rezultatom 86:76 nad ekipom Mladosti iz Smederevske Palanke na kraju zauzeli 7. mesto na tabeli.

Dve ekipe jug imao je i u borbi za opstanak. Aleksinački Napredak svoj status drugoligaši status nijednog trenutka nije dovodio u pitanje, a jedina dva poraza doživeli su od Beovuka i sada u poslednjem kolu od Žitko Basketa. U utakmici sa 200 poena, domaći su slavili sa 102:98.

I pored pobeda nad direktnim rivalima i košarkaši niškog Konstantina nisu uspeli su da izbegnu ispadanje, a sezonu 2021/22. završili su sa 3 vezene pobede. U 8. kolu plej-auta oni su kao gosti savladali poslednjeplasirani Beovuk sa 90:82.

I pored ispadanja Konstantina, jug bi trebalo da i naredne godine ima četiri predstavnika u Drugoj košarkaškoj ligi, pošto je ekipa Morave iz Vladičinog Hana trenutno prva u plej-ofu Reginalne lige Istok i nalaze se nadomak plasmana u viši rang.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Libero

    12:29 // 8. 4. 2022.

    Jedno pitanje.Gde je i sta radi vlasnik nekadasnjeg kluba Fair Play sto mesto prodade Spartaku,posto vidim da Spartak upada sad u kls a Nis-treci grad u Srbiji od sledece sezone imace klubove samo u cetvrti rang,i mogao bi da vrati pare sto mu je grad davao

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: