Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 6. 12. 2021.

| Sport

Druga košarkaška liga: Pobede Radnika i Pirota, porazi Konstantina i Napretka

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
kosarka ilustracija foto jv vanja keser 2
Dve pobede i dva poraza; ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Dve pobede i isto toliko poraza, učinak su "južnjaka" u 10. kolu Druge košarkaške lige Srbije. Do nova dva boda došli su košarkaši Pirota i surduličkog Radnika, dok su poraženi niški Konstantin i Napredak iz Aleksinca.

Do nove, sedme pobede u debitantskoj sezoni, Surduličani su došli na gostovanju u Arilju, gde su savladali ekipu Klika sa 88:76. Izjednačena igra viđena je do kraja trećeg perioda, da bi igrači Radnika u poslednjoj deonici zaigrali bolje i došli do pobede. Najefikasniji u gostujućoj ekipi bio je Petrović sa 21 poenom i 9 skokova, kao i Karalić sa 18 poena.

Devetu pobedu u nizu zabeležili su košarkaši Pirota čime su došli do klupskog rekorda u tom rangu takmičenja. Na gostovanju u Kruševcu bili su bolji od domaćeg Napretka rezultatom 77:67, a bolji od ostalih bio je Đonlić sa 20 poena, Vukićević je postigao 18, dok je Filipović stao na 16 poena.

Ovom pobedom, ali i porazom košarkaša Čačka 94, Piroćanci su zauzeli prvo mesto u grupi B.

Poraze su u grupi A zabeležile Nišlije i Aleksinčani. Napredak je dramatičnom meču poražen od lidera na tabeli, ekipe Hercegovca. Meč je rešen posle 45 minuta igre (95:97), iako su Aleksinčani na poluvremenu vodili sa 14 poena razlike. Ipak, boljom igrom u nastavku uzvratili su gosti i na samo nekoliko sekundi do kraja došli do izjednačenja i produžetka u kome su bili uspešniji.

Matović sa 22 poena i 9 skokova i Raičević sa 28 poena, 7 asistencija bili su najbolji u ekipi iz Alekinca.

Košarkaši Konstantina poraženi su u Novom Sadu od ekipe Stara (85:82) i tako su ostali poslednji na tabeli sa samo dve pobede. Meč je rešen u poslednjim minutima susreta, a gostima nije pomogao ni odličan dabl-dabl učinak Miletića koji je imao 33 poena i 10 skokova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: