Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:52, 1. 11. 2021.

| Sport

Druga košarkaška liga: Pobede Radnika i Pirota, porazi Konstantina i Napretka

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
konstantin
Poraz Konstantina na domaćem terenu; foto: Vanja Keser

Košarkaši surduličkog Radnika došli su do treće pobede u sezoni Druge košarkaške lige tako što su savladali novosadski Star (89:60). Pobedu u 5. kolu ostvarili su i košarkaši Pirota protiv Žitko Basketa (81:69), dok su ekipe niškog Konstantina i aleksinačkog Napretka poražene.

Nakon početne prednosti gostiju, novajlije u ligi došle su preokretom do pobede i nastavile sa dobrim igrama u debitantskoj sezoni. Do ubedljive pobede Surduličane je vodio Petrović sa 26 poena, Škundrić sa 14 poena i Popović i Rančić sa po 12 poena.

U grupi A poraz je zabeležio Konstantin na domaćem terenu od Železničara iz Čačka (87: 91). Nišlije su bile u konstantnom zaostatku, a i pored bolje igre u poslednjoj deonici koju su dobili sa 30:20, nisu uspeli da dođu do preokreta u efikasnom meču. Sa utakmicom manje nakon 5. kola jedini predstavnik Niša ima polovičan skor (2-2).

Najefikasniji u domaćem timu bili su kapiten Surlić i Miletić sa po 23 poena, kao i Ilić i Prokić sa po 15 poena.

Poraženi su i košarkaši Napretka iz Aleksinca, u neizvesnom meču koji je odlučen u poslednjoj četvrtini bolji od njih bili su košarkaši Klika iz Arilja. Marjanović sa 27 i Arsović sa 25 poena bili su najefikasniji u gostujućem timu, ali nisu bili dovoljni za trijumf Aleksinčana koji ostaju na samo jednoj pobedi u sezoni.

Do 4. pobede došli su košarkaši Pirota koji ove sezone nastupaju u grupi B i jedina su ekipa sa juga u tom delu takmičenja. Ovog puta u Pirotu je savladana ekipa Žitko Basketa (81:69), a meč je odlučen već u prvom poluvremenu koje su Piroćanci dobili sa 20 poena razlike. Filipović sa 19 i Đonlić sa 17 poena i ovoga puta nosili su domaću ekipu, a dobru partiju pružio je i Vranić sa 12 postignutih poena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: