Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:24, 11. 3. 2019.

| Sport

Druga košarkaška liga: Pobede Zdravlja, Napretka i Konstantina

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
košarka Zdravlje Konstantin
Konstantin vezao četiri pobede; foto: Vanja Keser

Dobar vikend je za košarkašima sa juga Srbije koji nastupaju u Drugoj ligi, pošto su leskovačko Zdravlje i aleksinački Napredak zabeležili ubedljive pobede, dok se niški Konstantin mučio, ali još jednom slavio. Izgubio je samo Pirot u Smederevskoj Palanci.

Aleksinčani su u Beogradu odigrali sjajnu partiju u odbrani, pošto su Žarkovo sveli na svega 45 ubačena poena. Od samog početka su krenuli jako, a vrhunac neefikasnosti domaćina dogodio se u 3. četvrtini, tokom koje su dali svega dva koša iz igre, a čak 6 i po minuta bili bez ikakvog pogotka. Tako je Napredak rutinski slavio rezultatom 77:45 i vratio se na pobednički kolosek.

Otpor Rtnja Leskovčani su slomili tek u drugom poluvremenu. Tada su uspostavili solidnu prednost i nadogradili je do krajnjih 95:72. Zanimljivo je da, iako se prilično velika borba vodila u prvom delu meča, ekipa iz Boljevca nijednom nije vodila.

Početak meča u Kragujevcu nikako nije signalizirao ovakav epilog, s obzirom na to da je već na početku Radnički poveo sa 12:0. Iako su ga smanjili, po prvi put su gosti iz Niša poveli tek pred kraj poluvremena. Ponovo su Kragujevčani uspostavili vođstvo po povratku na teren, koje je u jednom trenutku dostiglo i +10, a pitanje pobednika rešavalo se u poslednjim minutima. Tada je Konstantin “dao gas”, minut pre kraja ponovo poveo, vezao 9 poena i na kraju slavio sa 98:92.

Istim rezultatom završen je i meč u Smederevskoj Palanci, samo u korist domaćina. Rano postavljenu prednost Mladost je održavala sve do poslednjeg kvartala, u koji je ušla sa 15 poena viška. Iako su se tada Piroćanci borili i približili na samo 6 poena zaostatka, više od toga nisu mogli.

Najveći skok na tabeli ove nedelje doživelo je Zdravlje, koje se vratilo među 5 najboljih drugoligaša. Tu se već nalaze Napredak i Konstantin, koji su na drugoj, odnosno četvrtoj poziciji, a samo je Pirot ispao iz gornjeg dela tabele, pošto je sada deveti.

U sledećem kolu kod kuće neće igrati jedino Leskovčani, koji gostuju Slogi u Kraljevu. Nišlije će dočekati Mladost, Piroćanci Žarkovo, a Aleksinčani Zemun.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: