Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:48, 24. 12. 2018.

| Sport

Druga košarkaška liga: Svi južnjaci "zimuju" u gornjem delu tabele

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
košarka Konstantin Napredak
Svi južnjaci "zimuju" u gornjem delu tabele; foto: Vanja Keser

Tesne trijumfe ostvarili su aleksinački Napredak nad Radničkim u Kragujevcu i Konstantin nad Rtnjem u Nišu u poslednjem kolu prvog dela sezone u Drugoj ligi. U komšijskom duelu Pirot je iznenadio svog domaćina Zdravlje, zahvaljujući mirnijoj ruci u završnici slavio u Leskovcu i omogućio sebi da, poput ostalih južnjaka, "prezimi" u gornjem delu tabele.

Nije sve u Leskovcu išlo ka tome da će favorit “pasti” na svom terenu. Prilično jednaku borbu videlo je 800 gledalaca u hali “Dubočica” tokom celog meča. Ipak, od kada su preuzeli vođstvo početkom druge deonice, Leskovčani su ga samo u dva navrata ispustili, sve do 5 minuta pre kraja meča. Tada su gosti prvo izjednačili, potom poveli, a 10 pogođenih slobodnih bacanja do kraja odvelo ih je do konačne pobede od 72:67.

Serijom od 16:0 tokom poslednja 3 minuta meča Konstantin je uspe da od 8 poena zaostatka stigne do pobede rezultatom 94:88. Iako su Nišlije bile bolje tokom većeg dela meča u sali Osnovne škole “Duško Radović”, Rtanj ih je prestigao i poveo u poslednjoj deonici. Ipak, domaći košarkaši tada su pokazali svoju mentalnu snagu.

Borbeno je bilo tokom celog meča u Kragujevcu, timovi su se smenjivali u vođstvu, ali je uglavnom Napredak imao prednost. Na kraju, Aleksinčani su se izborili za pobedu rezultatom 64:60, koja im je bila 7. u nizu. Posebno je koristan u ovom meču bio “veteran” Slaviša Bogavac, koji je stigao do dabl-dabl učinka, sa 17 poena i čak 16 skokova.

Svi južnjaci “zimovaće” u gornjem delu tabele. Najbolji među njima je Napredak, koji se nalazi na 2. poziciji Druge lige, Zdravlje i Konstantin imaju po 21 bod, baš kao i kraljevačka Sloga, ali zbog rezultata u međusobnim duelima Leskovčani zauzimaju 4. mesto, a Nišlije 6. Pirot je na 7. poziciji na tabeli.

Drugoligaši će ponovo na parket poslednjeg vikenda januara, kada će Pirot dočekati lidera Kolubaru, a Konstantin Slogu. Napredak će gostovati u Smederevskoj Palanci trećeplasiranoj Mladosti, a Leskovčani “fenjerašu” Plani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: