Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:31, 18. 3. 2019.

| Sport

Druga košarkaška liga: Triler i trijumf Zdravlja u Kraljevu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
kosarka Zdravlje Konstantin
Napredak je drugi na tabeli, dok Konstantin, Zdravlje i Pirot zauzimaju 4, 5. i 6. poziciju; foto: Vanja Keser

Još teorijsku šansu za plasman dalje sačuvala je Mladost iz Smederevske Palanke savladavši Konstantin u Nišu. Ujedno, Nišlije su bile i jedini tim sa juga koji je poražen u 22. kolu Druge košarkaške lige, pošto je Pirot pobedio Žarkovo, Napredak Zemun, a posebno zanimljivo bilo je u Kraljevu gde je leskovačko Zdravlje savladalo Slogu sa 2 poena razlike.

Do kraja takmičenja ostalo je još 4 kola i situacija, kada je reč o plasmanu u Košarkašku ligu Srbije, prilično je jasna. Mladost ima još teorijsku šansu da se umeša u među vodeći dvojac, pošto Kolubara i Napredak imaju po 40, a tim iz Smederevske Palanke 38 bodova.

Iz lige sigurno ispadaju Žarkovo i Plana, dok se jedino vodi borba za preostala dva putnika u regionalne rangove takmičenja.

U 22. kolu najuzbudljivije je bilo u Kraljevu, prednost Zdravlja od 12 poena na poluvremenu nije signalizirala takav ishod. Tokom prva tri minuta po povratku na parket domaći košarkaši vezali su 13 poena i poveli, a kako se u nastavku igralo koš za koš, pred poslednji kvartal imali su poen prednosti.

Smenjivale su se ekipe u vođstvu i tokom poslednje deonice, ali su Leskovčani tokom poslednja 3 minuta vezali 8 poena, Sloga ubacila trojku tokom poslednjeg minuta, ali novog izjednačenja nije uspela da stigne, pa je meč završen sa 87:85.

I u Nišu je bilo zanimljivo, s obzirom na to da je u borbi za treću poziciju Mladost preokrenula rezultat. Tokom prvog poluvremena mahom je vodio Konstantin. I treći period meča otpočeo je dobro po domaćine, koji su sastavili dvocifrenu prednost, ali se gost konsolidovao i pred odlučujuću četvrtinu prišao na poen zaostatka. Uspeo je i da povede početkom ovog perioda i do kraja vođstvo nije ispustio, za konačnih 92:88.

Napredak je posao u duelu sa Zemunom bio primoran da rešava u poslednjim minutima, pošto je 7 minuta pre kraja nerešen rezultat stajao na semaforu. Međutim, onda su sjajni Vukadin Petrović i Nikola Raičević ubacili 17 poena i postavili konačnih 70:58.

Jedino je rutinski posao u ovom kolu odradio Pirot, kome je Žarkovo uspelo da parira samo tokom prve deonice, pa je slavio sa 89:56.

U sledećem kolu na programu su dva derbija juga, pošto će Pirot gostovati Konstantinu, a Napredak Zdravlju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Južnjak

    13:53 // 19. 3. 2019.

    Zbog čega je Zdravlje u naslovu a ne Napredak Aleksinac koji u svakom kolu potvrđuje plasman u viši rang? To je isto kao kad se Nišlije bune što u beogradskim medijima se forsiraju večiti a ne Radnički koji je 2. ove sezone. Ništa niste bolji.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: