Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:43, 4. 2. 2019.

| Sport

Druga košarkaška liga: Zdravlje izgubilo za 1 poen, Konstantin ubedljiv

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Konstantin Napredak košarka
Bolan poraz za Leskovčane; foto: Vanja Keser

Niko u 16. kolu Druge lige nije bio naročito ubedljiv, sem niškog Konstantina, koji je slavio prvi put u drugom delu sezone. Najbolniji poraz bio je onaj koji je zadesio leskovačko Zdravlje, pošto je Radnički u Kragujevcu režirao veliki preokret i slavio sa pola koša razlike. Napredak je nastavio seriju pobeda, ovog puta u Zrenjaninu, a nove bodove upisao je i Pirot.

Vođstvo koje je trajalo tokom celog meča, često i sa dvocifrenom razlikom ispustili su Leskovčani u Kragujevcu. Radnički je smogao snage za potpuni preokret i prvi put u meču poveo pola minuta pre njegovog kraja, pošto je trojka Ivana Nedeljkovića postavila konačnih 80:79.

Najubedljiviji trijumf u ovom kolu ostvario je Konstantin, pošto je slavio sa velikih 111:84. Čitav posao Nišlije su, čini se, obavile u prvoj četvrtini, koju su dobile sa 33:8, ubacivši čak 6 trojki. Do kraja je minutaža bila podeljena i onima koji imaju manju, te je domaćin lagano priveo meč kraju.

I desetu pobedu u nizu zabeležili su košarkaši iz Aleksinca. Doduše, stigli su do nje teže nego što se očekivalo, posebno nakon jako ubedljive prve deonice. U nastavku je Proleter “istopio” vođstvo rivala i na početku poslednjeg kvartala imao +4. Povratili su se Aleksinčani, a slobodnim bacanjima na izmaku meča postavili konačnih 71:65.

Još jedna dominantna završnica Pirotu je donela novi trijumf. Veoma loša treća četvrtina omogućila je gostima iz Boljevca da po prvi put u meču povedu, ali su se povratili domaćini ubrzo i slavili rezultatom 75:70.

Svi južnjaci su zadržali svoje prošlonedeljne pozicije - Zdravlje je četvrto, Konstantin šesti, a Pirot sedmi. Napredak je i dalje po broju bodova izjednačen sa prvoplasiranom Kolubarom, ali je zbog međusobnog skora drugi.

To će možda promeniti već sledećeg vikenda, kada će tim iz Lazarevca gostovati Aleksinčanima. Odigraće se sledećeg vikenda i borba za treće mesto, pošto će Zdravlju gostovati Mladost iz Smederevske Palanke. Na strani će igrati i Konstantin, pošto će gostovati Zamunu i Pirot koji će se nadmetati sa Vrbasom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: