Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:42, 25. 2. 2019.

| Sport

Druga košarkaška liga: Zdravlje prekinulo niz poraza

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
kosarka Zdravlje Konstantin
Zdravlje i Konstantin imaju isti broj bodova, a jedan na 4, drugi na 7. poziciji; foto: Vanja Keser

Od južnjaka je samo Pirot poražen u 19. kolu Druge košarkaške lige i to ubedljivo, od Radničkog u Kragujevcu. Košarkaši leskovačkog Zdravlja, zahvaljujući sjajnoj trećoj četvrtini, pobedili su Proleter i tako prekinuli niz poraza, dok je aleksinački Napredak nastavio pobednički niz, a ovog puta “pala” je Sloga iz Kraljeva.

Potpuno ujednačeni bili su timovi u prvom poluvremenom, ali je po povratku na parket leskovački tim otpočeo silovitu seriju, pa je do završne deonice sakupio +10. Oporavio se tim iz Zrenjanina, u poslednjem periodu ponovo su dve ekipe bile ujednačene, ali Proleter više nije uspeo da ugrozi svoje domaćine, pa je meč završen sa 85:76.

I u utakmici koja se igrala u Aleksincu sredina meča je presudila. Iako je Napredak na početku poveo sa 11:2, Sloga ga je do kraja prvog dela sustigla i prestigla. Koš za koš igralo se u nastavku, ali su tokom poslednja 3 minuta Aleksinčani napravili seriju od 12:3 i rastojanje koje su do kraja samo održavali za konačnih 78:68.

Iako su Kragujevčani vodili tokom celog meča, izuzev samog početka, nije ta razlika bila nedostižna. Držali su Piroćanci zaostatak, koji bi sa par koševa bio nadoknadiv sve do završnice meča. U poslednjoj četvrtini su gosti drastično pali, a Radnički to iskoristio i na kraju postavio maksimalnih 88:65.

Konstantin je ranije odigrao svoju utakmicu 19. kola i u njoj bio veoma ubedljiv u Velikoj Plani, protiv Plane.

Napredak je i dalje vodeći na tabeli. Iako imaju isti broj bodova, Zdravlje je četvrto, a Konstantin sedmi, pošto čak četiri tima ima 30 bodova, dok je Pirot osmi.

U sledećem kolu, Nišlije će dočekati Vrbas, Zdravlje će na megdan drugoplasiranoj Kolubari u Lazarevac, dok će Piroćanci dočekati lidera iz Aleksinca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: