Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:30, 13. 11. 2018.

| Sport

Druga liga: Dva produžetka i drama, pa slavlje Napretka nad Pirotom

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Konstantin Napredak košarka
Konstantin sačuvao treću poziciju, a Zdravlje "skočilo" na četvrtu; foto: Vanja Keser

Pobednik duela dva predstavnika juga Srbije u Drugoj košarkaškoj ligi Napretka i Pirota rešen je tek nakon produžetaka, a slavio je domaćin iz Aleksinca, sa 101:98. Ostali južnjaci su slavili u 7. kolu, pošto je niški Konstantin pobedio u Vrbasu istoimeni tim, dok je Zdravlje u Leskovcu savladalo Kolubaru.

U prvom poluvremenu duela odigranog u aleksinačkoj hali mahom je vodio domaći sastav. U nastavku su se gosti opasno približili, mnogo puta izjednačavali, a onda u 24. minutu i poveli, ali se na pauzu pred poslednji kvartal otišlo sa jednakih 70:70.

Ponovo je poveo Napredak sa +6, ali sa dva slobodna bacanja i još dva koša, devet sekundi pre kraja, Pirot je sustigao rivale i obezbedio produžetke (83:83). Smenjivali su se i tu timovi u vođstvu, gosti su imali i pobedu “u rukavu”, ali je Stanko Ilić napravio faul nad Nikolom Radičevićem, koji je potom ubacio sva tri slobodna bacanja i izjednačio na 93:93 za novi produžetak.

Tri koša Slaviše Bogavca presudila su Piroćancima u drugom produžetku, pošto su domaći poveli sa 99:98, a tačku na meč stavila su dva slobodna bacanja koje je pogodio Jovan Đorđević Marinković.

U Aleksincu je drame bilo na pretek u završnici meča, a u Leskovcu je tada sve već bilo rešeno. Domaće Zdravlje je veoma loše odigralo drugu deonicu i dozvolilo timu iz Lazarevca da ga sustigne i povede. Ipak, po povratku sa pauze su povratili koncentraciju Leskovčani, vratili izgubljenu prednost i u završnici je samo nadograđivali, sve do krajnjih 76:61.

U Vrbasu je Konstantin preokrenuo, pošto je na početku druge četvrtine imao zaostatak od 10 poena. Ipak, spustio ga je na -4 do poluvremena, a početkom trećeg kvartala i poveo. U završnici je niški tim bio bolji, što je odlučilo da konačnih 70:62 bude u korist gostiju.

U vrhu tabele, na trećoj i četvrtoj poziciji sa po 12 bodova nalaze se Konstantin i Zdravlje. Napredak je na sedmoj, a Pirot na desetoj poziciji u Drugoj ligi.

U sledećem kolu Piroćanci će ugostiti drugoplasiranu Mladost iz Smederevske Palanke, Konstantin kragujevački Radnički, a Aleksinačni Žarkovo. Jedino će gostovati Zdravlje, i to Rtnju u Boljevcu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: