Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:37, 22. 1. 2019.

| Sport

Druga liga: Pirotu u produžetku umakla pobeda nad liderom

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Konstantin Napredak košarka
Piroćanci posrnuli u završnici produžetka; foto: Vanja Keser

Polovičan učinak ostvarili su južnjaci u 14. kolu Druge košarkaške lige. Iz Pirota i Niša ekipe Kolubara i Sloga su teškom mukom odnele bodove, iako su bile favoriti, dok su aleksinački Napredak i leskovačko Zdravlje u gostima ubedljivo savladali Mladost, odnosno Planu.

Slavljem u Smederevskoj Palanci Aleksinčani su se odvojili od prvog pratioca Mladosti na 2 boda i značajno se približili plasmanu u Košarkašku ligu Srbije. Samo su u prvoj četvrtini timovi bili izjednačeni, nakon čega je Napredak prelomio i na kraju rutinski slavio, rezultatom 70:53, te ovaj meč nikako nije pravdao epitet derbija kola.

Na “vrućem” terenu u hali “Kej” malo je falilo da košarkaši Kolubare pretrpe tek treći poraz u sezoni. Ipak, posrnuo je Pirot u poslednjim sekundama produžetka, te je tim iz Lazarevca slavio sa 94:93. Malo bolji bio je gostujući tim u prvom poluvremenu, ali su domaćini to sustigli u drugom delu i sa vezanih 5 poena u završnici obezbedili produžetak.

U njemu je Kolubara mahom jurila rezultat, ali jedan faul, a onda i dva pogođena slobodna bacanja u završnici doneli su novi trijumf timu iz Lazarevca.

Tesno je bilo i u Nišu, gde se Konstantin nije najbolje snašao u završnici, te izgubio od Kraljevčana za jedan koš (92:95). Od 61:47, koliko je gubila sredinom trećeg kvartala meča, Sloga je do kraja ovog perioda uspela da stigne do svega 3 poena zaostatka. U poslednjoj četvrtini Kraljevčani su i to sustigli, poveli i do kraja održavali prednost za konačni trijumf.

Zdravlje je u potpunosti opravdalo zvanje favorita u Velikoj Plani, gde rivalu nije dopustilo da bude bolji ni u jednoj četvrtini. Gradili su Leskovčani prednost još od prvog minuta i na kraju slavili, rezultatom 111:73, nanevši 14. poraz u isto toliko kola “fenjerašu” Plani.

I dalje se sva četiri predstavnika juga Srbije nalaze u gornjem delu tabele - Napretku se, ukoliko održi ovaj nivo forme i u narednih 12 kola “smeši” KLS, Zdravlje je na 4. poziciji, Konstantin na 6, a Pirot na 7. mestu.

U sledećem kolu Leskovčani će dočekati desetoplasirani Vrbas, Pirot će gostovati “fenjerašu”, a na programu je još jedan derbi juga, pošto će Konstantin ugostiti Aleksinčani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: