Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:07, 18. 10. 2021.

| Sport

Druga liga: Pobede Konstantina, Pirota i Radnika, poraz Napretka

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
Kosarka lopta KOSTA
Pobede Konstantina, Pirota i Radnika; ilustracija; foto: A. Kostić

Košarkaši niškog Konstantina savladali su u 3. kolu grupe A Druge košarkaške lige Srbije ekipu Stara iz Novog Sada (67:65), i tako došli do druge pobede u ovoj sezoni. U istoj grupi pobedu je zabeležio i Radnik iz Surdulice, dok je aleksinački Napredak poražen na gostovanju u Gajdobri (91:67). Košarkaši Pirota koji se takmiče u grupi B na domaćem terenu pobedili su kruševački Napredak (73:69).

Neefikasna utakmica u Nišu rešena je u poslednjoj četvrtini kada su Nišlije preokrenule meč i rezultatom 26:18 dobile taj period. Najefikasniji u redovima Konstantina bili su Miletić sa 14 poena, kao i čak 17 skokova, dok su Ilić i Milojević postigli po 13 poena.

Do prve pobede u sezoni došli su košarkaši surduličkog Radnika i to na domaćem terenu protiv ekipe Klika iz Arilja (93:80). Škundrić sa 22 poena i 12 skokova predvodio je Surduličane, a svoj doprinos pobedi dali su i Nešić sa 12 poena, kao i kapiten Mukanović koji je uz 5 poena imao 12 asistencija.

U grupi A poraz od ekipa sa juga zabeležio je Napredak iz Aleksinca, tokom celog meča bili su u zaostatku, pa su košarkaši Hercegovca opravdali ulogu favorita i ostali jedina ekipa sa svim pobedama. Najefikasniji kod Aleksinčana bio je Raičević sa 16 poena i 10 asistencija, a dvocifreni su bili i Matović sa 15 poena i Šebrek sa 10.

Piroćanci se ove sezone nalaze u grupi B kao jedina ekipa sa juga, a do pobede nad Kruševljanima vodili su ih Filipović sa 20 poena i Đonlić sa 16. Neizvestan meč odigran je u Pirotu, nijedna ekipa nije mogla rezultatski da se odlepi, pa meč je rešen u poslednjem minutu gde su bolji bili košarkaši Pirota i tako zasluženo slavili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: