Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:31, 11. 10. 2020.

| Sport

Druga liga: Pobedili Konstantin i Zdravlje, Fer plej bolji u "trileru"

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Konstantin Fer plej košarka
U sledećem kolu niški derbi; foto: Vanja Keser

Najefikasniji meč 2. kola Druge košarkaške lige odigran je u sali Osnovne škole "Dušan Radović", gde je niški Fer plej savladao Mladost iz Smederevske Palanke, sa 104:100. Leskovačko Zdravlje je sa jako ubedljivih 99:65 pobedilo Bor, a Konstantin Klik u Arilju, rezultatom 83:76.

Fer plej je na poluvremenu gubio sa 11 razlike (43:54), ali je do kraja 3. četvrtine smanjio zaostatak na pet poena (70:75). Pet minuta pre kraja domaćin je uspeo i da povede (85:83), a u narednih minut i po je i uvećao prednost na +6.

U poslednjim minutima se gotovo svaki napad završavao poenima. 18 sekundi pre kraja Mladost se približila na tri poena zaostatka (100:97), ali je nesportska greška Lazara Markovića nad Aleksom Simovićem presudila. Igrač Fer pleja je iskoristio oba slobodna bacanja, a Nikola Gašić i napad, za 104:97 i prednost koju ekipa iz Smederevske Palanke nikako nije mogla da nadoknadi za preostalih 11 sekundi, iako je meč završen trojkom Žarka Valjarevića.

I Konstantin je teškom mukom pobedio u Arilju. Cela utakmica bila je ujednačena, ekipe su se stalno smenjivala u vođstvu, a dva i po minuta pre kraja rezultat je bio izjednačen - 74:74. Međutim, do kraja su gosti iz Niša vezali čak devet poena i 25 sekundi pre kraja vodili sa 83:74. Klik je do kraja samo uspeo da smanji, pogodivši dva slobodna bacanja.

Leskovčani su najveći deo posla protiv Bora odradili u prvih 20 minuta, jer su na poluvremenu vodili sa 23 razlike (48:25). U drugom poluvremenu su Borani počeli da ubacuju više koševa, ali ništa od toga nije bilo dovoljno da ugroze rivala. Pola minuta pre kraja Zdravlje je dostiglo i maksimalnih +37, a do kraja su gosti smanjili na 99:65.

Sva tri tima se sada nalaze u vrhu tabele Grupe jug Druge lige. Dva niška kluba su jedina sa oba pobede u prva dva kola, dok Zdravlje, poput Železničara, Klika i Napretka ima pobedu i poraz, ali i najbolju koš-razliku.

Nakon sledećeg kola broj neporaženih klubova svešće se na jedan, jer je na programu niški derbi. Zdravlje će gostovati Mladosti u Smederevskoj Palanci.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: