Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 9. 12. 2019.

| Sport

Druga liga: Slavila oba niška tima, Pirot bolji u južnjačkom derbiju

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
Fe plej košarka
Slavili svi južnjaci sem Leskovčana; foto: Vanja Keser

Košarkaši Pirota bez mnogo drame na parketu savladali su Zdravlje iz Leskovca u 10. kolu Druge lige (92:75) i tako se učvrstili na 3. poziciji na tabeli. U ovom kolu slavila su i oba niška predstavnika - Konstantin je u derbiju začelja bio bolji od Svetog Đorđa iz Žitišta (74:65), dok je Fer plej sigurnim trijumfom nad Beovukom konačno izašao iz zone ispadanja.

U južnjačkom okršaju Piroćanci su od samog starta pokazali zašto su cele sezone u vrhu Druge lige - već do kraja prve četvrtine imali su dvocifrenu prednost. Do poluvremena su je dodatno uvećali, žilavi Leskovčani na početku drugog dela uspeli da je prepolove, ali je to bio samo kratku predah domaćina u hali "Kej". Sa novom silinom napao je Pirot i stigao do maksimalnih +18, pa je do kraja samo rutinski odradio posao.

Tek drugu, ali veoma značajnu pobedu u borbi za opstanak koja mu predstoji upisao je Konstantin u 10. kolu. Niški sastav je u prvoj četvrtini postavio temelje za kasniji trijumf, pošto ju je osvojio sa 20:11. U nastavku je zaigrao veoma loše, dozvolio protivniku i da izjednači, ali je to kratko potrajalo, pošto je vrlo brzo Konstantin povratio izgubljeno vođstvo. U drugom poluvremenu ekipe su bile izjednačene, ali tim iz Žitišta nije uspeo da ugrozi Nišlije.

Pobedom u 10. kolu Fer plej je konačno izašao iz zone ispadanja. Kakva-takva rezultatska neizvesnost držala se na parketu sale Osnovne škole "Duško Radović" tokom prvih desetak minuta meča. A onda je debitant u Drugoj ligi napravio seriju od 15:0 i stigao do +21. Prednost je do same završnice držao na 15 - 20 poena, a onda u poslednjem minutu vezao 8 poena, za konačnih 94:70.

Kako je Mladost izgubila u ovom kolu, Pirot se učvrstio na 3. poziciji na tabeli i kao i čitave sezone najbolje je plasirani klub sa juga Srbije. Sledi ga Zdravlje koje je sedmo, Fer plej je deseti, a Konstantin dvanaesti.

Narednog vikenda Fer plej će gostovati Svetom Đorđu, Pirot Mladosti u Smederevskoj Palanci, dok će Zdravlje dočekati niški Konstantin.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: