Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:44, 9. 2. 2020.

| Sport

Druga liga: Ubedljivi porazi sva četiri tima sa juga Srbije

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
kk konstantin kk fer plej
Konstantin najubedljivije izgubio, Fer plej i Pirot "kiksnuli" u poslednjoj četvrtini; foto: JV / Vanja Keser

Minulo, 17. kolo Druge košarkaške lige proteklo je veoma loše po sve timove sa juga Srbije, jer su svi izgubili u gostima i to svi odreda sa dvocifrenim razlikama. KK Pirot je bio na korak od trijumfa protiv Sloge, ali je u očajnoj poslednjoj deonici ubacio svega šest poena i tako izgubio, a najgore je prošao niški Konstantin, koji u Kragujevcu nije imao nikakvu šansu.

Nišlije su od Radničkog izgubile sa 87:65, drugi niški sastav Fer plej je poražen od Spartaka u Subotici sa 94:74, a ni leskovačko Zdravlje nije imalo šanse u Smederevskoj Palanci pošto je izgubilo od tamošnje Mladosti rezultatom 87:74. U dvocifrenom zaostatku bio je i Pirot nakon 40 minuta u kraljevakoj Hali sportova - 76:66.

Za Piroćance je ovo bila dobra prilika da se približe zoni koja vodi u Košarkašku ligu Srbije, ali je nisu iskoristili iako su vodili sve do 33. minuta. U poslednju četvrtinu ušli su sa +6, a završili je sa -10, jer su ubacili svega 6 poena za poslednjih 10 minuta. To su iskoristili Kraljevčani, pobedili sa 76:66 i popeli se na 2. poziciju na tabeli.

I niški Fer plej je na sličan način poražen, pošto je "kiksnuo" u poslednjem kvartalu. Doduše, zbog trojke Dušana Smijanovskog kojim je zatvorena treća četvrtina niški sastav nije vodio, ali je za domaćim Spartakom zaostajao svega 3 poena. Ipak, u posednjoj deonici Nišlije su ubacile svega 13 poena, a primile mnogo - čak 30 i tako ubedljivo izgubili.

Zdravlje je jedini put u duelu sa timom iz Smederevske Palanke vodilo na početku. Nakon prvih 5 minuta Leskovčani u vodili sa 16:8, ali su prvi sledeći poen ubacili tek početkom druge četvrtine. Do tada je Mladost već povela i tu prednost do kraja meča nije ispustila, već je polako nadograđivala, sve do konačnih 87:74.

Meč u kragujevačkoj hali "Jezero" rešen je u prvom poluvremenu, pošto je domaćin poveo sa 45:28. U drugom delu Konstantin je uspeo kako-tako da parira lideru Druge lige, ali ne i da smanji zaostatk.

Nakon ovog, 4. poraza u nizu, Fer plej je "zagazio" dublje u zonu ispadanja, pošto je 12. na tabeli, a njegov gradski rival Konstantin zauzima jednu poziciju iznad, ali je takođe u delu koji vodi u regionalnu ligu. KK Pirot je na 4. mestu, a Zdravlje na 9.

Sledi pauza u Drugoj ligi zbog održavanja Kupa Radivoja Koraća, a nakon odmora će svi južnjaci igrati kod kuće: Konstantin će dočekati Madost iz Smederevske Palanke, Fer plej kragujevački Radnički, Leskovčani Proleter iz Zrenjanina, a Piroćanci trećeplasirani Zemun.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    17:15 // 9. 2. 2020.

    A,sad is iz hale,dolaze beogradjani da igraju a niska kosarka na dnu!
    Mnogo se zasekirase i kosarkaski celnici Nisa i Srbije sto treci grad Srbije je u rangu palanki !

  • johny

    15:53 // 9. 2. 2020.

    Paralicu odlazi ,nekk Nis konacno krene na bolje

  • Mara

    14:51 // 9. 2. 2020.

    bruka

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: