Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:40, 12. 12. 2019.

| Sport

Druga liga: Zdravlje dočekuje Konstantin, Pirot i Fer plej gostuju

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
kk fer plej
Zdravlje i Konstantin otvaraju 11. kolo; foto: JV / Vanja Keser

11. kolo Druge košarkaške lige otvoriće južnjački okršaj, pošto će u petak, 13. decembra u leskovačkoj hali "Dubočica" Zdravlje dočekati niški Konstantin. Preostala dva predstavnika juga Srbije u ovom takmičenju će gostovati dan kasnije - niški Fer plej ekipi Sveti Đorđe u Žitištu, a Pirot Mladosti u Smederevskoj Palanci.

Leskovčani kažu da moraju da dobiju Konstantin, te da pobeda ne sme da se dovede u pitanje. Zdravlje je bolje pozicionirano - ima po pet pobeda i poraza i na sedmom je mestu, ali je u prošlom kolu po prvi put izgubilo ubedljivo. Nišlije se, sa druge strane, bore za opstanak, dvanaesti su, ali u ovaj duel ulaze na krilima dva vezana trijumfa. Početak ovog meča zakazan je za 17:30.

Zdravlje je u 10. kolu izgubilo od Pirota, koji ima nameru da i ovog puta slavi i tako se eventualno vrati na poziciju koja vodi u Košarkašku ligu Srbije. Mladost trenutno ima dva boda manje i dve pozicije je slabije rangirana, a na ruku Piroćancima ide i to što je njihov domaćin u poslednjem kolu pretrpeo težak poraz od kragujevačkog Radničkog. Utakmica se igra u subotu, od 19 sati.

Istog dana, samo dva sata ranije (17 sati), na parket će još jedan predstavnik juga i Niša. Fer plej je konačno izašao iz zone ispadanja, a sada će imati prilike da se tu i učvrsti, pošto mu je rival direktni konkurent za opstanak. Tim iz Žitišta ima bod manje, pa se očekuje neizavstan derbi donjeg dela tabele.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: