Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Druga liga

  • stoni tenis, ilustracija, foto jv vanja keser

    Sportski vikend u Nišu - polufinale plej-ofa stonotenisera, brojni porazi niških ekipa

    Težak vikend je iza brojnih sportskih timova iz Niša, retki su zadovoljni učinkom prethodnih dana, a sigurno su najsrećniji stonoteniseri Železničara koji su u jednom danu sa dva pobede obezbedili plasman u polufinale plej-ofa Superlige. Na dobrom putu je da to ostvare i takmičarke Stonoteniskog kluba Josip Kolumbo, a poraze su pretpreli fudbaleri Radničkog, rukometašice Naise, odbojkaši Niša, košarkašice Studenta i fudbalerke Mašinca u najvišim rangovima.

    (1) detaljnije
  • Dušan Stojković

    Nišlija proglašen za najboljeg golmana Druge futsal lige

    U izboru trenera i kapitena ekipa Druge futsal lige, golman i kapiten niškog KMF "Gvozdeni puk" Dušan Stojković proglašen je za najboljeg čuvara mreže prvenstva. Nedavno je Stojković i prema glasovima publike Instagram stranice "Futsal News", specijalizovane za futsal, izabran u idealan tim takmičenja.

    detaljnije
  • zkk student, foto jelena misic 3

    Košarkašice Studenta se vratile u Prvu ligu

    Posle samo jedne sezone u drugom rangu takmičenja košarkašice Studenta vraćaju se u najviši rang. Pobedom nad Srbobranom (74:56) kod kuće u poslednjem kolu Druge lige klub iz Niša obebedio je drugo mesto na tabeli i mesto u Prvoj ligi naredne sezone.

    detaljnije
  • Student i Naisa

    Petak dan odluke za dva niška kluba - Student u borbi za elitu, Naisa za opstanak

    U poslednjem kolu Druge lige za košarkašice u petak, 31. marta ekipa niškog Studenta dočekuje devetoplasirani Srbobran, a pobeda bi joj osigurala povratak u Prvu ligu. Istog dana rukometašice Naise imaju priliku da produže nadu u borbi za opstanak u Superligi jer dočekuju Bor i neophodna im je pobeda.

    detaljnije
  • zkk student 2

    Niška košarka: Konstantin i Niš maksimalni, Student slavio u Ljuboviji

    Košarka u Nišu nema ponudu u najjačim ligama, ali u četvrtom rangu za muškarce dve ekipe iz Niša imaju sve tri pobede u dosadašnjem toku sezone. Košarkaši Konstantina i Niša nalaze se na vrhovima svojih grupa u Prvoj muškoj regionalnoj ligi, a košarkašice Studenta upisale su drugu pobedu u Drugoj ženskoj ligi.

    (1) detaljnije
  • košarka lopta

    Druga košarkaška liga: Pobede Radnika i Konstantina, porazi Pirota i Napretka u poslednjem kolu

    I pre poslednjeg kola plej-ofa košarkaši ”Pirota” izgubili su šanse za povratak u KLS, a u poslednjem ovosezonskom meču oni su na gostovanju u Čačku poraženi od ”Železničara”. Pobedom nad ekipom ”Mladosti” iz Smederevske Palanke, košarkaši ”Radnika” oprostili su se od svojih navijača, a po pobedu i poraz su upisali i timovi koji su igrali u plej-autu. Aleksinački ”Napredak” je poražen od ”Žitko Basketa”, dok je niški ”Konstantin” slavio na gostovanju ”Beovuku”.

    (1) detaljnije
  • KK Konstantin

    Druga košarkaška liga: Pobede Konstantina, Pirota i Napretka, poraz Radnika

    U 6. kolu plej-ofa košarkaši "Pirota" na gostovanju su savladali ekipu "Hercegovca", dok je tim surduličkog "Radnika" na svom parketu poražen od "Čačka 94". Važnu pobedu u borbi za opstanak upisao je niški "Konstantin" u Zrenjaninu, a radovali su se i košarkaši aleksinačkog "Napretka" pošto su bili bolji od imenjaka iz Kruševca.

    detaljnije
  • košarka lopta

    Druga liga: Pobede Pirota, Napretka i Konstantina, poraz Radnika

    Tri pobede i jedan poraz, učinak je ekipa sa juga u plej-ofu i plej-autu Druge košarkaške lige Srbije. Pobede su zabeležili Pirot, Napredak i Konstantin, dok je poražena ekipa Radnika iz Surdulice.

    detaljnije
  • konstantin

    Druga košarkaška liga: Pobede Pirota i Napretka, poraz Radnika

    Utakmicama 1. kola plej-of i plej-aut grupe nastavljena je Druga košarkaška liga Srbije, a jug zemlje ima po dva predstavnika u oba dela takmičenja. Košarkaši Pirota savladali su Borac iz Zemuna borbi za plasman u Košarkašku ligu Srbije, dok je u istoj grupi poražen surdulički Radnik . Pobedu je zabeležio Napredak iz Aleksinca u borbi za opstanak, dok je meč niškog Konstantina i Žitko basketa odložen zbog zaraženih korona virusom.

    (2) detaljnije
  • kosarka ilustracija foto jv vanja keser 2

    Druga košarkaška liga: Poražene sve ekipe sa juga

    Nakon jednomesečne pauze, utakmicama 13. kola nastavljena je Druga košarkaška liga Srbije, a sva četiri predstavnika juga zemlje pretrpele su poraze. Konstantin je poražen od Hercegovca (64:57), Napredak od Železničara iz Čačka (73:80), surdulički Radnik izgubio je od ekipe Borca iz Zemuna (88:98), dok su košarkaši Pirota izgubili od subotičkog Spartaka (77:109).

    detaljnije
  • kosarka ilustracija foto jv vanja keser 2

    Druga liga: Napredak bolji od Radnika, porazi Konstantina i Pirota

    U 11. kolu Druge košarkaške lige Srbije košarkaši aleksinačkog Napretka savladali su u gostima Radnik iz Surdulice (87:94), dok je u istoj grupi niški Konstantin poražen od Borca iz Zemuna (62:74). Košarkaši Pirota zabeležili su drugi neuspeh u sezoni porazom od Mladosti iz Smederevske Palanke (80:84).

    (2) detaljnije
  • kosarka ilustracija foto jv vanja keser 2

    Druga košarkaška liga: Pobede Radnika i Pirota, porazi Konstantina i Napretka

    Dve pobede i isto toliko poraza, učinak su "južnjaka" u 10. kolu Druge košarkaške lige Srbije. Do nova dva boda došli su košarkaši Pirota i surduličkog Radnika , dok su poraženi niški Konstantin i Napredak iz Aleksinca.

    detaljnije
  • konstantin

    Druga liga: Napredak bolji od Konstantina u Nišu, pobede Radnika i Pirota

    U međusobnom duelu košarkaša niškog Konstantina i aleksinačkog Napretka , uspešniji su bili gosti koji su ubedljivo slavili sa 79:67. Ubedljive pobede u 9. kolu Druge košarkaške lige zabeležili su i košarkaši Radnika iz Surdulice i Pirota .

    detaljnije
  • konstantin

    Druga košarkaška liga: Pobede Radnika i Pirota, porazi Konstantina i Napretka

    Košarkaši surduličkog Radnika došli su do treće pobede u sezoni Druge košarkaške lige tako što su savladali novosadski Star (89:60). Pobedu u 5. kolu ostvarili su i košarkaši Pirota protiv Žitko Basketa (81:69), dok su ekipe niškog Konstantina i aleksinačkog Napretka poražene.

    detaljnije
  • Kosarka lopta KOSTA

    Druga liga: Pobede Konstantina, Pirota i Radnika, poraz Napretka

    Košarkaši niškog Konstantina savladali su u 3. kolu grupe A Druge košarkaške lige Srbije ekipu Stara iz Novog Sada (67:65), i tako došli do druge pobede u ovoj sezoni. U istoj grupi pobedu je zabeležio i Radnik iz Surdulice, dok je aleksinački Napredak poražen na gostovanju u Gajdobri (91:67). Košarkaši Pirota koji se takmiče u grupi B na domaćem terenu pobedili su kruševački Napredak (73:69).

    detaljnije
  • kosarka ilustracija foto jv vanja keser 2

    Druga košarkaška liga: Napredak bolji od Konstantina

    U derbiju juga košarkaši aleksinačkog Napretka savladali su niški Konstantin (84:73) i tako došli do prve pobede u sezoni, istovremeno nanevši prvi poraz Nišlijama. U istoj grupi drugi poraz zabeležili su košarkaši Radnika iz Surdulice, dok su do prve pobede u grupi B došli Piroćanci u meču sa Beovukom (73:83).

    (2) detaljnije
  • KK Zdravlje

    Košarkašima Zdravlja uručen pehar Druge lige

    Revijalnom utakmicom protiv selekcije Druge lige, košarkaši Zdravlja i zvanično su postali članovi KLS-a. Pojedinačne nagrade za najboljeg igrača i trenera u sezoni dobili su Eldan Bjelak i Lazar Spasić, a prelazni pehar Druge lige Leskovčanima je uručio potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dušan Projević.

    detaljnije
  • Zdravlje Konstantin košarka

    Pehar Druge lige u subotu stiže u Leskovac

    Nakon 13 godina košarkaši Zdravlja vraćaju se u KLS, a pehar najboljem timu Druge lige će biti uručen u subotu 17. aprila kada će se u velikoj dvorani SRC "Dubočica" odigrati revijalni meč između šampiona, ekipe Zdravlja i selekcije Druge lige koju će činiti igrači iz ostalih klubova. Utakmica počinje od 15 sati.

    detaljnije
  • košarka ilustracija

    Druga košarkaška liga: Fer Plej zbog slabijeg međusobnog susreta ostao bez KLS-a, slavili i Konstantin i Zdravlje

    Proteklog vikenda odigrano je poslednje kolo Druge košarkaške lige, a timovi sa juga su upisali sve tri pobede. Fer Plej je na gostovanju savladao Borac iz Zemuna, ali pošto je i ekipa Slodesa upisala pobedu, niški košarkaši nisu uspeli da se pridruže Zdravlju u najjačem domaćem takmičenju. Leskovčani su takođe na gostovanju prvenstvo završili na pobednički način, a opstanak je trijumfom obezbedio i Konstantin.

    (2) detaljnije
  • kosarka, lopta, foto jv vanja keser

    Druga košarkaška liga: Fer Plej iz prikrajka napada KLS, Konstantinu pobeda garantuje opstanak

    Košarkaši leskovačkog Zdravlja obezbedili su povratak u Košarkašku ligu Srbije, a da li će im se u tome pridružiti i košarkaši Fer Pleja biće poznato kada budu odigrani svi mečevi poslednjeg kola. Protivnik niškom timu biće ekipa Borca iz Zemuna,a utakmica počinje od 15 sati. Još jedan niški tim će na parket, pošto će košarkaši Konstantina eventualnom pobedom sutra od 15:45 u hali "Čair" i definitivno obezbediti opstanak.

    (1) detaljnije
KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: