Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:48, 16. 2. 2019.

| Sport

Drugi dan košarkaškog Kupa u Nišu - igre za žal i ponos [foto]

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Crvena zvezda Dinamik Kup Koraća Dobrić
Ista sudbina zadesila oba člana ABA 2 lige; foto: Vanja Keser

Oba četvrtfinalna duela drugog dana Kupa Radivoja Koraća stala su u izjavu trenera Dinamika Vladimira Đokića nakon poraza od Crvene zvezde, da “ostaje žal i ponos kako smo igrali”. Isto se može preneti i na drugi okršaj, koji je tekao po istom scenariju - Borac je vodio tokom celog meča, a na kraju favorizovana Mega preokrenula i slavila. Tako će se u današnjim polufinalima ponovo naći četiri ABAligaša sa ovih prostora.

Za razliku od prvog dana takmičenja, kada su i FMP i Partizan slavili sa velikom razlikom, drugi dan ovogodišnjeg izdanja Kupa doneo je mnogo napetosti i drame na parketu “Čaira”.

O prvom duelu, u kome su igrali Mega i Borac, najbolje je posvedočila publika, koja je mahom tiha kada god se igraju mečevi u kojima nisu učesnici "večiti rivali". Podelili su se ljubitelji košarke na one koji su uzvikivali “Mega” i one koji su skandirali “Borac” u poslednjoj deonici.

Ipak, iskusniji tim kada je reč o velikim mečevima je slavio, a Čačanima je 10 minuta pada koncentracije poništilo sve što su uradili tokom prethodnih pola sata. Ovo je druga godina zaredom, a treća u poslednje četiri godine, kako je Borac imao nadohvat ruke polufinale Kupa, ali je ono izmaklo u poslednjim minutima.

U jednom od poslednjih napada Borca desila se čudna situacija, kada je najbolji pojedinac ovog meča Ilija Đoković šutnuo veoma slabo, nakon čega se klupa Čačana i pobunila, a reprezentativac Srbije je objasnio šta se u tom trenutku desilo.

Mokoka me je uhvatio za dres sa leve strane. Ja sam video sudiju Jeftovića da gleda u tom pravcu i očekivao sam da će svirati faul, jer je i klupa vikala “faul, faul”, ja sam pokušao da šutnem da iznudim faul, na kraju ispao je najsmešniji potez ovog Kupa - ispričao je 23-godišnji plejmejker.

U redovima Mege junak je postao 20-godišnji Nikola Mišković, koji je uspeo da zaigra sjajno u drugom poluvremenu, uprkos tome što u prvom delu nije prikazao gotovo ništa, na šta je bio veoma ponosan i trener tima iz Sremske Mitrovice Dejan Milojević.

Ovo govorim kao bivši igrač, ne kao trener: kada igrate katastrofalnu utakmicu, kakvu je on igrao u prvom poluvremenu, samo pravi igrači mogu da preseku i da se vrate i da odigraju sjajno, kako je on odigrao drugo poluvreme. I to samo pokazuje kakav kvalitet Nikola ima i u kakvog je igrača izrastao. On je još uvek dete, ali vidite da je pravi borac i da ide ka uspehu - ispričao je Milojević.

Slična situacija viđena je i u drugom polufinalu - mladi Dinamik vodio je tokom celog meča, u samoj završnici crveno-beli su uspeli da povedu, a zanimljivo je da im je krajnjih +5 ujedno bila i najveća prednost na meču. Nije nikako bilo lako mladom timu u crno-narandžastim dresovima po okončanju meča.

Teško je u ovom momentu, bili smo jako blizu. Odlučila je jedna lopta, jedan napad. Ponosan sam na svoje igrače, potajno smo naravno hteli da napravimo iznenađenje, čudo, da dobijemo najbolju ekipu u regionalnom takmičenju. Mi smo pokazali dobar rad, talenat, mladost koju moj tim ima, ponosan sam na to. Ostaje žal i ponos kako smo igrali - rekao je Đokić.


Danas polufinala: Repriza prošle godine ili neki novi akteri?

Večeras će biti poznati i finalisti Kupa, pošto će prvo na parket “Čaira” izaći Partizan i FMP. U ABA ligi dva tima su se sastala jednom i crno-beli su na svom terenu tesno slavili, a njihov trener Andrea Trinkijeri upozorio je na opasnost kako rivala, tako i samog sistema Kupa.

Svaki trener kaže istu stvar. Da će biti teško, da ovo, da ono. Ali ja iskreno kažem da će biti teško. Oni igraju puno godina skupa, znaju kako da te dovedu da igraš lošu košarku, čvrsti su. Kup nije nikad za favorite. Moramo biti puno bolji u disciplini i egzekuciji - ispričao je Trinkijeri.

I Crvena zvezda i Mega odigrale su jedan meč u regionalnom prvenstvu, gde su slavili crveno-beli. Dve ekipe će se ponovo sastati u polufinalu Kupa, a trener beogradskog kluba Milan Tomić naglasio je da njihovi rivali igraju sličnu košarku kao Dinamik.

Da li smo favoriti? Ma kakvi favoriti, evo vam favoriti. Pričali su da smo favorit i protiv Dinamika, pa smo pobedili sa 5 razlike. Mislim da u Kupu nema favorita, pa pogledajte celu Evropu, gde god se igra Kup tu su najveća iznenađenja - rekao je Tomić.

Početak prvog polufinala zakazan je za 17, a drugog za 21 sat.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: