Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:28, 21. 12. 2018.

| Sport

Drugi put zaredom Staša Gejo najbolji sportista Niša

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
stasa-gejo,-sportski-bal,-foto-jv-vanja-keser
Staša Gejo opet najbolja; foto: JV / Vanja Keser

Na 40. tradicionalnom "Izboru sportiste Niša" za najboljeg u seniorskoj konkurenciji drugu godinu zaredom izabrana je Staša Gejo, članica Planinarsko-alpinističko-ekspedicijskog kluba Niš. Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Rukometni klub Železničar, dok su nagradu za najboljeg mladog sportistu podelile košarkašice Vladana Vujisić i Marija Stojanović.

bivsi-dobitnici,-sportski-bal,-foto-jv-vanja-keser Dosadašnji dobitnici nagrade "Najbolji sportista Niša"; foto: JV / Vanja Keser

Bronzana sa Svetskog prvenstva u disciplini bolder i sa Svetskog kupa u Kini, kao i peta u generalnom plasmanu svetskih kupova 21-godišnja Staša Gejo drugu godinu zaredom osvojila je zvanje najbolje u sportskom Nišu.

Ova nagrada mi mnogo znači, postala je već tradicija da se ovde družimo. Drago mi je da bar jednom godišnje imamo priliku da se ovako družimo - kaže Staša Gejo.

Pored nje, u konkurenciji su bili Stevan Sretenović, standardi član Železničara koji je prošle sezone osvojio Kup Srbije i bio vicešampion države, kao i državni prvak u konkurenciji olimpijskog luka i državni rekorder u dvoranskom streličarstvu Nikola Stefanović, inače najbolji streličar u Srbiji za ovu godinu.

dragoljub-kulic,-sportski-bal,-foto-jv-vanja-keser Dragoljub Kulić, predsednik Železničara, primio nagradu; foto: JV / Vanja Keser

Aktuelni osvajač Kupa i vicešampion Srbije Rukometni klub Železničar dobio je priznanje za najbolji sportski kolektiv. "Želja" je prošle sezone, nakon osnovnog dela Superlige, bio prvi sa 19 pobeda, jednim remijem i dva poraza. Time je obezbedio istorijski plasman u regionalnu SEHA ligu i u kvalifikacije za EHF Kup.

U konkrenciji klubova, pored Železničara, bili su i Fudbalski klub Radnički i Ženski rukometni klub Naisa. U konkurenciji najboljih mladih sportista bili su Vladana Vujisić i Marija Stojanović iz Ženskog košarkaškog kluba Student, zatim plivač Svetog Nikole Andrija Petković i fudbaler Radničkog Lazar Ranđelović.

vladana-vujisic-i-marija-stojanovic,-sportski-bal,-foto-jv-vanja-keser Najbolje mlade sportistkinje; foto: JV / Vanja Keser

Zvanje najboljih mladih sportistkinja ponele su dve košarkašice koje su sa reprezentacijom Srbije do 20 godina osvojile srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Ovo priznanje nam mnogo znači i biće nam "vetar u leđa" za naredni period - kažu košarkašice.

Posebno priznanje i zahvalnost Sekcije sportskih novinara dobio je mladi fudbaler Benfike Andrija Živković, koji je uplatio 30.000 evra za lečenje mladog niškog novinara Aleksandra Nikolića koji je u Turskoj na lečenju.

jovica-zivkovic,-sportski-bal,-foto-jv-vanja-keser Otac Andrije Živkovića, Jovica primio nagradu "Sportsko srce" u Andrijino ime; foto: JV / Vanja Keser

Za najboje sportske novinare u godini izabrani su Dragan Panajotović, novinar portala MVP i Branislav Ignjatović sa sajta Sport juga.

Specijalno priznanje dobio je i bivši trener niške "Želje" Josif Petković, kao i novinar Politike i Sportskog žurnala Toma Todorović, za odlazak u penziju. Posebna priznanja dobili su Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, za "doprinos promovisanju boksa", kao i novinar RTS-a Predrag Milinković, generalni sekretar AIPS-a.

Podsetimo, priznanje Sekcije dobio je i gradski većnik za sport Branislav Kačar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoki

    18:59 // 23. 12. 2018.

    Hoce li neko vise vratiti Josifa Petkovica u Zeleznicar! Alo bre ljudi dal ste normalni????!!!!

  • Baggzi Gyoo

    15:12 // 23. 12. 2018.

    Bravo majstore ❤

  • Mara

    14:10 // 21. 12. 2018.

    Svaka čast

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: