Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:37, 21. 9. 2013.

| Sport

Drugi trijumf Železničara u Superligi

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
zeleznicar-i-jugovic-u-nisu.jpg
Foto: Vanja Keser

Rukometaši Železničara iz Niša savladali su Vrbas rezultatom 28:27 (17:14) u drugom kolu Superlige. Niški tim vodio je sa 28:24 u 59. minutu i primio je 3 gola u poslednjem minutu.

Posle drugog kola rukometaši Železničara su na deobi prvog mesta na tabeli Superlige sa Vojputem sa maskimalna 4 boda. Železničar je na svom terenu slavio protiv Vrbasa, ali igra je bila ubedljivija od rezultata.

Železničar je minut pre kraja imao 4 gola prednosti (28:24), ali opuštenom igrom i sa rečenicom u glavama "sve je završeno" primio je 3 gola u poslednjem minutu.

rk zelja

Železničar je golom Bobana Živkovića poveo u 3. minutu, ali je odmah Vrbas izjednačio preko Vojvodića. Nakon 2:2 u 6. minutu gosti iz Vojvodine su poveli sa 6:2 u 9. minutu. Nišlije su stigle na 6:6, ali su rukometaši iz Vrbasa poveli sa 8:6 u 17. minutu.

U 22. minutu Vrbas je poslednji put na meču imao prednost (11:10), ali sa 2 gola, Bojana Stefanovića, Miralema Bećirovića i Bobana Živkovića nakon kontre Darka Đukića, Železničar je poveo sa 13:11 i do kraja nije više ispustio prednost.

Na odmor su domaći igrači otišli sa prednošću pd 17:14.

U drugom poluvremenu postalo je jasnije da Vrbas neće iz Niša odneti bodove. Železničar je u drugom poluvremenu imao i 5 golova prenosti, prvi put u 35. minutu (20:15). Vrbas je smanjio na 3 gola zaostatka, ali domaći nisu dopuštali protivniku da više približi.

Poslednji gol na meču Železničar je postigao u 57. minutu preko mladog Aleksandra Pavlovića (28:23) i domaći su već počeli da slave. Usledila su 4 odgovora gostiju, koji ipak nisu imali dovoljno vremena da izjednače.

Posle drugog kola Železničar je na deobi prvog mesta sa Vojputom, a sledeći meč igra u Padinskoj skeli sa domaćim PKB-om.

ŽELEZNIČAR - VRBAS 28:27 (17:14)

Sala Osnovne škole "Mika Antić" u Nišu

ŽELEZNIČAR: Damjanović 10 odbrana, Ćućuz 6 odbrana, Živković 7 (2), Vučićević, Veljković 2, Manić 1, Mađar 2, Radoničić 4, Tašković, Kajganić 2, Pavlović 1, Mitić, Đukić 1, Bećirović 2, Dolić, Stefanović 6.

Sedmerci: 2/3
Isključenja: 12 minuta

VRBAS: Vlaisavljević 6 (1) odbrana, Jurakić, Radulović 9 odbrana, Karanović, Komnenić 2, Orbović 2, Vojvodić 6 (1), Delibašić, Stojanović, Bosančić, N. Perović 8, Damnjanović 4, Sančanin 2, V. Perović 1, Grozdanić, Milić 2.

Sedmerci: 1/1
Isključenja: 4 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Flo

    20:36 // 23. 9. 2013.

    Jel zna neko gde su Bimba i Smigic otisli,i odakle su dosli Becirovic i Vukicevic ?

    • Pepe

      12:55 // 25. 9. 2013.

      Smigic nastupa za Radnicki iz Kragujevca.

  • Viktorija

    20:07 // 23. 9. 2013.

    Poljski miševi kad već ocenjujete komentare sa minus bar se potpišite ako imate ime. Mada viste ŽELJI vetar u leđa.

  • juzna pruga

    00:44 // 23. 9. 2013.

    HOCEMO TITULU !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: