Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:09, 23. 8. 2021.

| Sport

Drugi vezani poraz Radničkog na ”Čairu”, Proleter iz penala odneo bodove iz Niša

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
radnicki nis
Nova razočaravajuća partija Nišlija; Ilustracija; foto: JV / Vanja Keser

Ni u četrvrtoj uzastopnoj utakmici fudbaleri niškog Radničkog nisu uspeli da upišu pobedu, šta više oni su na svom terenu u 6. kolu Superlige poraženi od Proletera rezultatom 1:0 (0:0). Jedini gol na meču bilo je delo Tomovića, koji je u 61. minutu iskoristio jedanesterac i doneo svom timu važna tri boda.

U izuzetno teškim uslovima za igru, po vrlo sparnom vremenu, prvo uzbuđenje nekoliko stotina navijača na ”Čairu” videli su u 11. minutu, kada je udarac krilnog igrača Ristića zaustavio golman novosadskog tima Petrić. Novu šansu domaći su imali u 26. minutu. Aksentijević je probio po desnoj strani uputio oštar centaršut, ali je Duronjićev udarac glavom otišao pored gola. Uspeli su i gosti da priprete nekoliko minuta kasnije pa je Kahriman bio primoran da interveniše dva puta u jednom napadu, kada su šutirali Ortiz, a zatim i Miloševića. Do kraja prvog dela nije bilo ozbiljnijih prilika, pošto se igralo na sredini terena sa dosta prekida.

Od starta drugog dela izabranici trenera Stankovića krenuli su ofanzivno. Iz slobodnog udarca je prvo Pejović šutirao u golmana Petrića, da bi u nastavku akcije lopta stigla do Škrbića, ali se on nije baš najbolje snašao i tako propustio šansu da svom timu donese prednost. Isti igrač je pripretio je u 55. i 57. minutu kada se opet istakao golman Proletera dobrim intervencijama. U oba slučaja pomoćni sudija podigao je ofsajd zastavicu, te da je lopta završila u mreži usledila bi VAR provera.

I kada je Radnički bio u jeku napada, usledio je šok za niški tim. Nakon šuta Danoskog, Bjeličić je igrao rukom, pa je sudija Maksimović opravdano pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Tomović, poslao golmana Kahrimana u jednu, loptu u drugu stranu i tako doneo svom veliku radost. Penal na drugoj strani tražili su domaći, kada je povratnik Arsić pao nakon duela sa jednim defanzivcem novosadskog tima, ali je sada Maksimović odmahnuo rukom.

Dodatni problem za Radnički bio je direktan crveni karton u 82. minutu rezerviste Kovačevića koji je otovrenim delom stopala startovao i mogao ozbiljnije da povrdi Miloševića. Do kraja meča, tim iz Niša je imao terensku inicijativu, ali nisu uspeli da dođu ni do jednog boda. Čak su šansu da dupliraju prednost imali gosti iz Novog Sada u nadoknadi vremena. Kojić je prošao pored Arsića, izašao ispred Kahrimana, vratio loptu za mladog Mladenovića, međutim isprečio se defanzivac Nišlija i sprečio ubedljiviji poraz svog tima.

Ovo je bio 4. meč bez pobede Radničkog i drugi poraz kod kuće, pa su ostali na samo 6 osvojenih bodova iz isto toliko mečeva i se sada nalaze na 12. mestu tabele.

Nezadovoljni igrom i rezultatima i u ovoj sezoni navijači Radničkog izazili su povicima sa tribina ”Uprava napolje”.

Tim sa ”Čaira” u narednom kolu imaće najteži mogući zadatak, pošto će u na stadionu u Humskoj ulici gostovati prvoplasiranom Partizanu.

Linglong Superliga, 6. kolo: Radnički Niš - Proleter  0:1 (0:0)

Stadion: Čair;

Strelci: Proleter: Tomović (penal);

Sudija: Đođrđe Maksimović;

Žuti kartoni: Radnički: Pejović, Bjeličić, Arsić, Vukadinović; Proleter: Živojinović, Jovanović, Danoski, Mihajlović

Crveni kartoni: Radnički: Kovačević;

Radnički: Kahriman, Aksentijević, Bjeličić, Vujadinović, Todoroski, Mićibući (od 61, minuta Arsić), Pejović (od 55. minuta Kasalica), Ristić (od 46. minuta Mitrović), Ilić (od 46. minuta Kovačević), Duronjić (od 61. minuta) Vukadinović, Škrbić;

Proleter: Petrić, Bašanaović, Milošević, Joković, Janković, Jovanović (od 89. minuta Kojić), Vuksanović, Mitrović (od 78. minuta Skopljak), Tomović (od 70. minuta Mihajlović), Živojinović (od 46. minuta Danoski), Ortiz (od 70. minuta Mladenović);

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Roki

    12:07 // 24. 8. 2021.

    Dokle bre vise ove bede i sramote!Cak i nekoliko stotina gledalaca vikala uprava napolje,ali ne vredi.Kad su bili kod navijaca trebali su malo da ih.....nauce pameti!!!Ovako ne vredi....Potonuli su nacisto.

  • ђура

    10:45 // 24. 8. 2021.

    Ништа без Саше Мркића .
    Тренер за сва времена .

  • Lele lele

    09:46 // 24. 8. 2021.

    Dok je mali Ristić bio na terenu Radnički je imao i igru i šanse.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: