Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:26, 11. 7. 2016.

| Sport

"Država da plati niškog olimpijca kao najplaćenijeg diplomatu"

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Nenad-Filipovic-JV
"Smatrao sam da je moralna obaveza sredine da pomogne nekom ko je uradio nešto za ovaj grad"; foto: JV

Nakon što se čulo za slučaj olimpijskog atletičara Nenada Fipilovića iz Niša koji, ne samo da kao profesor fizičkog ne radi u struci, već se za učešće na Olimpijskim igrama u Riju priprema kao radnik u proizvodnji u "Juri", Udruženi sindikati Srbije "Sloga" pozvali državu da pomogne.

Iz ovih sindikata traže od Ministarstva sporta i ministra u tehničkoj vladi Vanje Udovičića da Filipoviću, koji je za pripreme na Vlasini uzeo neplaćeno odsustvo, refundiraju novac - i to u visini zarade najplaćenijeg srpskog diplomate.

Smatramo da je taj parametar sasvim moralno ispravan, budući da će Nenad Filipović na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju biti naš ambasador sporta - objavljeno je na sajtu "Sloge".

Nenad Filipović Iza sebe ima 3 svetska prvenstva i 2 učešća na Olimpijskim igrama: foto: arhiva Nenada FilipovićaU sindikatima kažu i da je nedopustivo da neko ko je više puta bio učesnik Olimpijskih igara predstavlja Srbiju na štetu svoje porodice "koja zavisi od njegove radničke plate u rangu bednog minimalca, nedovoljnog za preživljavanje, a kamoli za život i bavljenje vrhunskim sportom poput discipline brzog hodanja."

Posebno je sramota što Filipović, koji je profesor fizičkog vaspitanja i član reprezentacije 20 godina, nema posao u struci, a samim tim i šansu da obučava i stvara nove generacije vrhunskih sportista kakav je i on sam - ističu u "Slozi".

Smatraju da je ova situacija primer onoga zbog čega mladi "odlaze iz zemlje, beže od bede i siromaštva, uzimaju tuđe državljanstvo i svoje uspehe proslavljaju pod zastavom države u kojoj nisu rođeni, ali koja ih je toplo primila".

Nadamo se da će ministar kao predstavnik države imati razumevanja za ovaj problem, budući da je on imao mnogo bolje uslove za bavljenje sportom, i to u vreme kada je Srbija bila u mnogo težoj situaciji nego danas kada nam predstavnici Vlade, u kojoj je i on, svakodnevno poručuju da nam nikada nije bilo bolje po stabilnost finansija - navodi se u "Sloginom" saopštenju.

Filipović se u Niš iz Vlasotinca doselio 2006. godine verujući da će u tom gradu imati više mogućnosti za posao. Međutim, posle učešća na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine, kao i na svetskim prvenstvima u Japanu 2007, Nemačkoj 2009. i Južnoj Koreji 2011. godine, shvatio je da nije baš tako.

Ovaj 38-godišnji atletičar nada se poslu u struci jer bi samo tako imao mogućnost da sa budućim generacijama srpskih olimpijaca podeli bogato sportsko iskustvo

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • snex

    15:40 // 12. 7. 2016.

    Dobar članak. Ovde nije reč o tome da treba da uplatimo čoveku ko koliko može. Političari, zaštite svoja dupeta u foteljama tako što ćete podržati život u Srbiji, ne van nje. Zaposlite Olimpijca na fakultet odmah i da mu platite pripreme svaki put. Jel jasno?

  • shaft

    06:53 // 12. 7. 2016.

    Slusao sam sinoc reakciju kvazi ministra,u stilu-polako,da vidimo,sagledamo,pa se on cudio...Lele,jos jedan dokaz da odlican sportista,energican je los politicar,funkcioner,sav mlitav!Sramota da drzava dozvoli da standardni reprezentativac motelja izolir,kao prfesor DIF-a!Kad vec Nis ne interesuje,imali njegov klub upravu,da predoce situaciju!Nenade,za Bgd bezi,ovde je kraj sveta!

  • Palilula united

    22:08 // 11. 7. 2016.

    Predlažem da JV pokrenu kampanju sakupljanja novčanih sredstava, da se otvori bank račun da možemo da uplatimo neki euro - ko koliko ima. Možda će i neka firma da se uključi.... Nenad je heroj u 38.godini, mota kablove...i sprema se za olimpijadu... Neka bude i zadnji tamo... Posle grad da mu se zahvali sa odg radnim mestom... Idemo Nišlije!!! Da se udružimo za nešto pozitivno!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: