Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:47, 2. 2. 2023.

| Sport

Dubočica i Naisa u četvrtfinalu Kupa, timovi iz Prokuplja završili učešće

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
dsc00298 (1)
Polovičan uspeh timova sa juga u pretkolu Kupa; foto: Lj. M.

Opravdali su ulogu favorita rukometaši Dubočice iz Leskovca koji su u pretkolu Kupa bili ubedljivi na gostovanju protiv Uba rezultatom 36:24 (18:10). Prolaz u četvrfinale izborile su rukometašice niške Naise pobedom nad Topličaninom sa 31:25 (13:12) u Prokuplju, dok su nastup u najmasovnijem takmičenju završili i rukometaši Topličanina od kojih je rezultatom 33:31(16:16) bila bolja ekipa Šamota.

Debi na klupi Dubočice za trenera Đorđa Teodorvića prošao je na najbolji mogući način, pošto su njegovi izabranici protiv jednog od kandidata za ulazak u ARKUS ligu pokazali potpunu nadmoć. Leskovčani su ekipi Uba od starta stavili do znanja da dileme oko pobednika nema, pa se na poluvreme otišlo rezultatom 18:10.

Odmah na startu drugog dela ”Vukovi” su stigli i do dvocifrene prednosti (20:10), što je do kraja utakmice dalo prostora treneru Teodoroviću da pruži šansu svim igračima i uveri se u njihov kvalitet. Na kraju je tim iz Leskovca do četvrtfinala stigao rezultatom 36:24. dsc00295 (1) Prokupčanima ponestalo snage u drugom delu; foto: Lj. M.

Za razliku od Dubočice, drugi predstavnik juga u muškoj ARKUS ligi, ekipa Topličnina nije uspela da se plasira među najboljih 8 timova. Oni su zbog problema sa grejanjem Šamot dočekali u Blacu, a nedostatak prave podrške sa tribina izostao je u ključnim momentima meča. Timovi su tokom prvog dela bili potpuno izjednačeni (16:16), ali je u drugom timu Zlatka Petronijevića ponestalo snage što su gosti iz Aranđelovca iskoristili.

Stekli su rukometaši Šamota 5 golova prednosti (28:23) u 50. minutu i tu razliku održavali sve do kraja utakmice, kada je domaći tim uspeo samo da ublaži poraz (33:31).


Naisa prejaka za Topličanin

Uvertira za meč između dva superligaša u Blacu bio je duel pretkola Kupa za rukometašice između Topličanina i Naise. Član Super B lige bio je ravnopravan rival tokom prvih 30 minuta, a niška ekipa je na poluvreme otišla samo sa golom prednosti (13:12). dsc00287 (1) Naisa i Dubočica čekaju rivale za četvrtfinale; foto: Lj. M.

Ipak, u drugom delu došao je do izražaja kvalitet niških rukometašica, koje su najpre uspele da se rezultatski odvoje (23:19), a zatim i da bez većih problema zatvore utakmice i obezbede nastup u četvrtfinalu Kupa.

Svoje protivnike u narednoj rundi Kupa, Dubočica i Naisa saznaće danas od 13 sati, kada će u prostorijama Rukometnog Saveza Srbije biti izvučeni parovi četvrtfinala. Potencijalni rivali Leskovčana su Vojvodina, Dinamo, Partizan i kragujevački Radnički, dok će Naisa igrati protiv Jagodine, Bekamenta, Železničara iz Inđije ili Medicinara iz Šapca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: