Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:17, 25. 12. 2019.

| Sport

Dubočica mesec i po dana bez uprave, novo rukovodstvo tek posle Nove godine

Autor:B. Stamenković, Lj. JocićIzvor:Južne vesti
dubočica rukomet
U klubu ostali sportski direktro, sekretar, stručni štab i igrači, foto: B. Stamenković

U jednoj od najuspešnijih sezona u istoriji kluba, u finišu godine leskovački rukomentni klub Dubočica su napustili predsednik i članovi Upravnog odbora, a njihovim putem, kako kaže, planira i predsednik Skupštine Božidar Vučković. Skupština još nije usvojila ostavke, a prema rečima Vučkovića, planirano je da se sednica održi tek u narednoj godini. Iz Gradske uprave kažu da se ne mešaju u sportske kolektive, a u klubu su ostali samo sportski direktor i sekretar kluba, kao i stručni štab i ekipa.

Mesec i po dana nakon odluke predsednika Dubočice Miodraga Stojkovića i petoro članova uprave da podnesu ostavke, javnost je saznala za taj potez i to tek na konferenciji za štampu na kojoj pričali Saša Miljković, sportski direktor kluba i sekretar Goran Ivković.

Predsednik Rukometnog kluba Dubočica Miodrag Stojković pre oko mesec i po dana podneo je ostavku, nakon toga, otišao je i kompletan Upravni odbor. Prepustili smo gradu da dovedu novog predsednika kluba i mislim da se neka rešenja u najavi, šta će dalje biti sa mestom sekretara kluba i sportskim direktorom, to ćemo videti - priča Miljković.

dubocica miljkovic ivkovic Novo rukovodstvo tek posle Nove godine, foto: B. S. Sportski direktor i sekretar kluba ostali su, dodaje nekadašnji desni bek Miljković, da privedu kraju ovu sezonu.

Ko god da dođe strategija Dubočice se zna, a to je što bolji plasman ove sezone u Superligi i naravno što duže bitisanje na rukometnoj sceni u Srbiji. Ja moram da se zahvalim navijačima i igračima, ali i Gradu na podršci koju nam je davao do sada - priča Miljković.

Stojković je na mesto predsednika kluba došao pre 3 godine, kada je zamenio Igora Rajkovića, nekadašnjeg rukometaša Dubočice, koji je ostavku tada podneo iz privatnih razloga.

Šta će biti sa Dubočicom trebalo bi da bude poznato tek u 2020. godini, kaže predsednik Skupštine Božidar Vučković, inače gradski većnik, kom Zakon o sportu ne brani funkciju predsednika Skupštine.

Vučković kaže da nije bilo zahteva za održavanjem vanredne sednice.

Trenutno nema problema u funkcionisanju kluba, ono što ja znam je da predsednik kluba ostavku podneo iz privatnih razloga. O svemu ćemo odlučivati na sledećoj sednici koja će se održati u januaru. To će svakako biti pre početka drugog dela lige - kaže Vučković.

On dodaje da će se i on povući sa svoje funkcije jer ne želi da mu posao gradskog većnika utiče na poslove u klubu.

I ja planiram da se povučem iz kluba kako ne bi došlo do eventualnog sukoba interesa - kaže Vučković.

Iako Miljković napominje da su odluku prepustili osnivaču, u Kabinetu gradonačelnika su rekli da se oni ne mešaju u poslove kluba.

Mi im se u to ne mešamo. Osnivači smo i ostalih, ali delujemo samo u domenu projektnog finansiranja i ne dalje od toga - bili su kratki.

Dodaju i da im se zasad nisu obraćali iz kluba kako bi rešili nastale probleme.

Umesto da slave kraj uspešne godine gde je Dubočica završila na prvom mestu Suber B lige i ostvarila plasman u ARKUS ligu, gde je trenutno četvrta i u konkurenciji za plej-of, u klubu moraju da brinu za budućnost.

Nastavak sezone očekuje ih 1. februara kada bi trebalo da dočekaju petoplasirani Partizan.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: