Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 30. 10. 2020.

| Sport

Dubočica pred još jednim derbijem, u subotu dočekuje Dinamo

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
rk dubocica, novi sad, foto arkus liga
Rukometaši Dubočice veruju u novu pobedu; foto: ARKUS liga

Nakon odličnog starta u A grupi ARKUS lige i tri vezane pobede, leskovački rukometaši su poraženi od novosadske Vojvodine. Prilika da se Dubočica vrati na pobedničku stazu je u subotu, 31. oktobra, kada dočekuje pančevački Dinamo, a eventualna pobeda je dosta približava plasmanu u plej-of. Kapiten leskovačke ekipe Aleksadar Marinković očekuje nove bodove i dodaje da su svi njegovi saigrači spremni i motivisani.

aleksandar marinkovic, rk dubocica, foto arkus liga Aleksandar Marinković (8) kaže da Dubočici dosta fali publika; foto: ARKUS liga

Najprijatnije iznenađenje A grupe ARKUS lige, ali i tim sastavljen od iskusnih igrača, brzo je na početku sezone pokazala zašto joj je plasman u plej-of realna opcija. Dubočica je prošle sezone retko gubila na svom terenu, a ove ispraćala protivnike praznih ruku. U subotu Leskovčane očekuje novi derbi A grupe, a u goste im stiže pančevački Dinamo, nekadašnji učesnik SEHA lige i finalista Kupa.

Kapiten leskovačkog tima Aleksandar Marinković ističe da će u subotu u Sportsko-rekreativnom centru "Dubočica" odigrati pravi derbi.

I mi i oni izlazimo iz poraza. Mi očekivano u Novom Sadu od sedmostrukog prvaka države, a oni posle poraza od Partizana. Spremamo se dobro za ovu utakmicu. Ova je jako bitna jer nam otvara vrata plej-ofa. Radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi koja je igrala finale Kupa, koja je godinama u samom vrhu našeg rukometa i koja ima par iskusnih reprezentativaca - kaže Marinković.

Dinamo je dosad dva puta trijumfovao, a po jednom upisao remi i poraz.

Imaju iskusne igrače koji drže odbranu, tu su Kostadinović, Vučković, Distol, došao im je Ostojić koji je izuzetan igrač. Imaju odlična krila, Šotić je prvi strelac lige. Stvarno su ekipa za respekt, ali mi u Leskovcu moramo da jurimo pobedu. To su ekipe sa kojima ćemo i igrati u plej-ofu, biće to prave utakmice. Sa tom pobedom bismo bili jednom nogom u plej-ofu - dodaje kapiten Dubočice.

rk dubocica, ekipa, foto arkus liga Dubočica odlično startovala; foto: ARKUS liga

Ono što već mesecima nedostaje na terenima širom Srbije su gledaoci, a to je naročito izraženo u Leskovcu koji je bio poznat po vatrenoj podršci.

Nedostaje nam samo publika jer su oni stvarno naš osmi igrač jer nije lako ekipama kada dođu i dočeka ih oko 3.000 ljudi. Mi smo kompletni, sem Vladana Ristića koji se povredio na meču sa Kikindom. Svi smo motivisani, spremni i priželjkujemo pobedu i dva boda. Realno, pored Vojvodine i Partizana, Dinamo i mi treba da budemo u toj grupi koja će igrati u plej-ofu. Još je rano pričati o tome, ali radićemo sve što možemo da to i ostvarimo - kazao je Marinković.

Utakmica je na programu u subotu, 31. oktobra od 18 sati.

Zbog epidemiološke situacije i dalje je zabranjen ulazak za publiku, a svi koji žele da pogledaju ovaj, kako kapiten Dubočice kaže, "praznik rukometa", mogu to uraditi na YouTube kanalu ARKUS lige.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: