Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:44, 10. 4. 2023.

| Sport

Dubočica rutinski do pobede nad Topličaninom u komšijskom derbiju

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
RK Topličanin
Leskovčani nastavili sa pobedama, Prokupčani nadomak ispadanja iz lige; foto: Lj. M.

Sa pobedama u drugom delu sezone rukometaši Dubočice nastavili su i na gostovanju u Prokuplju, gde su u 23. kolu ARKUS lige rutinski savladali Topličanin sa 32:24 (18:15). Leskovčani su sa nova dva boda stigli do željenog 5. mesta na tabeli, dok je tim iz Prokuplja novim porazom šanse za opstanak u ligi sveo na domen teorije.

Predvođeni Đorđem Teodorovićem, kada bi se gledao učinak svih timova u drugom delu sezone, bolji od ”Vukova” samo su rukometaši Vojvodine, a nakon pobede u Šapcu nad Metaloplastikom, rukometaši Dubočice upisali su trijumf i u komšijskom derbiju.

Domaćin je ravnopravan rival bio samo u prvih 15 minuta, da bi tim iz Leskovca već do poluvremena uspeo da stekne 3 gola prednosti (18:15). Već do sredine drugog poluvremena Dubočica je povela sa 25:17 i do kraja rutinski privela meč kraju. Topličanin - Dubočica Pobeda za 5. mesto; foto: Arkus liga

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je pivot Goran Ristović koji je 8 puta pogađao mrežu rivala, dok je 6 pogodaka upisao Đorđe Spasić, a isti golgeterski učinak kod Topličanina imao je Nikola Antić.

Dubočica je pobedom stigla do 5. mesta tabele sa 28 bodova, a do kraja ARKUS lige ostali su im dueli sa Proleterom u Zrenjaninu, dok će prvenstvo završiti početkom maja, kada će najpre ugostiti Kikindu, a zatim i Vojvodinu.

Na drugoj strani Prokupčani su na pretposlednjem mestu sa svega 9 bodova, a da bi se i naredne godine takmičili u najjačem rangu, neophodno im je da savladaju Metaloplastiku u Šapcu i Proleter na domaćem terenu, ali i da njihovi rivali u borbi za opstanak dožive neuspehe u svim mečevima do kraja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: