Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:51, 19. 2. 2019.

| Sport

"Dubočica" ugostila plivače iz 5 zemalja, južnjaci dominantni

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Plivanje
Blizu 400 takmičara iz 27 klubova; ilustracija; foto: Vanja Keser

Skoro 400 plivača iz Bugarske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Srbije nadmetalo se na leskovačkom bazenu “Dubočica”. Klubovi sa juga zemlje Sveti Nikola, Niš 2005, Leskovac i Dubočica imali su predstavnike među najboljima u gotovo svakoj od starosnih kategorija.

Drugi najbolji klub na mitingu Dubočica Open 2019 bio je domaćin Dubočica, iza neprikosnovenog beogradskog kluba 11. april.

Najbolji u svojim starosnim konkurencijama bili su Nina Stanisavljević iz Dubočice, Sara Blagojević iz kluba Niš 2005, a u najmlađoj konkurenciji još jedna predstavnica domaćina Neda Ignjatović.

Među momcima do 16 godina najbolji je bio Bratislav Pešić, još jedan plivač koji brani boje Dubočice, a među 10-godišnjacima njegov klupski drug Vuk Marinković. U najmlađoj konkurenciji briljirao je Bogdan Mitić iz kluba Sveti Nikola.

Apsolutnim srebrom okitili su se Iva Petković iz Leskovca, Anja Stojanović iz kluba domaćina, a u najmlađoj konkurenciji Milana Palangetić iz Niša 2005. Isti uspeh imao je i Petar Mitić iz niškog kluba Sveti Nikola.

U konkurenciji dečaka do 12 godina drugo i treće mesto podelili su sugrađani Pavle Joić i Petar Ganić, jedan iz Leskovca, drugi iz Dubočice.

Na najniže postolje u Leskovcu su se popeli Marija Pešić, Tara Rakić, Petar Stanisavljević iz kluba domaćina, kao i Viktor Dimitrijević i Aleksandar Cvetković iz Leskovca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: