Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:20, 9. 2. 2023.

| Sport

Dubočica umalo ispustila dvocifrenu prednost protiv Dinama, bodovi ipak ostali u Leskovcu

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
IMG-995ccda44586b209ea1931936b88e6a9-V
Leskovčani posle 30 minuta igre vodili sa 15:5; foto: RK Dubočica

Drugi uzastopni trijumf upisali su rukometaši Dubočice koji su sinoć u 15. kolu Arkus lige rezultatom 27:25 (15:5) bili bolji od pančevačkog Dinama. ”Vukovi” su na poluvremenu imali dvocifrenu prednost, što se na kraju ispostavilo kao dovoljna zaliha za nova dva boda.

Publika u leskovačkoj Hali sportova prisustvovala je jednom od najboljih prvih poluvremena Dubočice od kako se taj tim vratio u najviši rang srpskog rukometa. Izabranici Đorđa Teodorovića su velikim zalaganjem i trudom Pančevcima dozvolili da u prvih 30 minuta postignu samo 5 golova, dok su raznovrsnom igrom u napadu stekli vođstvo 15:5.

Bili je ekipa Dinama blagi favorit pre ovog meča, s obzirom na trenutno stanje na tabeli, ali i igre u prvom delu sezone pa se stekao utisak da nisu očekivali da će posle prvog poluvremena biti u nezavidnom položaju. To je uticalo i na tenzije na terenu između igrača, koje su eskalirale na poluvremenu isljučenjima na dva minuta za Atanaskovića i Čelicu. IMG-d58a7892bc44e57c476edd80ac94ebbf-V Leskovčani odbranili domaći teren; foto: RK Dubočica

Tim iz Pančeva je prepoznatljivu igru pronašao tek u drugom poluvremenu, a na krilima Danila Radovića i Marka Perovića polako su spuštali razliku. Uloge su u nastavku bile potpuno promenjene pa su gosti u 59. minutu prišli na samo gol zaostatka (26:25). Odgovornost je u tom trenutku preuzeo kapiten Dubočice Atanasković koji je u narednom napadu postigao gol za pobedu (27:25).

Na golu Dubočice opet je briljirao iskusni Kocić sa 15 intervencija, dok se u napadu istakao pivot Ristović sa 7 golova. Listu strelaca u timu Dinama predvodio je Perović sa 8 pogodaka.

Drugom pobedom u nastavku prvenstva Leskovčani su stigli do 16 osvojenih bodova, pa su se dodatno približili timovima koji konkurišu za ulazak u plej-of.

Šansu da naprave još jedan korak ka gornjem delu tabele rukometaši Dubočice imaće narednog petka, 17. februara, kada će u Kragujevcu biti gosti Radničkog koji se sa dva boda više trenutno nalazi ispred njih na tabeli.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: