Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:16, 24. 3. 2014.

| Sport

Dubovska pobednik Evrobalkan kupa "Niš 2014."

Autor:Z.M.Izvor:Južne vesti
Zenski-tim.jpg
Sonja Smiljanić, Goran Đorđević, Nevena Ignjatović, Saša Šagrić i Milica Mitić

Češka skijašica Martina Dubovska pobedila je u slalomu srpsku olimpijku Nevenu Ignjatović, na jubilarnom 10. Međunarodnom takmičenju Evrobalkan kup „Niš 2014“ na Kopaoniku.

Dubovska se ovom pobedom revanširala za nedavni poraz na Univerzijadi kada je bila treća u trci koju je dobila Nevena Ignjatović. Ovog puta Martina Dubovska bila je uspešnija u obe vožnje slaloma (u drugoj za samo 4 stotinke) i zasluženo osvojila zlatnu medalju. Neveni Ignjatović ostaje uteha da su za njom ostale odlične skijašice Kristina Saalova (Slovačka), Marija Kirkova (Bugarska) i Žana Novaković (BiH), ali i da je još jednom postala državni prvak jer je Evrobalkan kup istovremeno i Prvenstvo Srbije.

Još oštrija borba vođena je kod muškaraca među kojima na Evrobalkan kupu konkurencija nikad nije bila jača, pa zato nije neobično što je našem olimpijcu Marku Vukičeviću pripalo tek 8.  mesto.

Pobedio je Rumun Aleksandru Barbu koji je posle prve vožnje bio tek peti, ali je izvanrednom drugom vožnjom savladao vodećeg Makedonca Antonija Ristevskog za dramatičnih 7 stotinki. Osim njih dvojice, Vukičevića su nadmašili i Marko Rudić (BiH), Adam Kocman (Češka), Bogdan Olaru (Rumunija), Patrik Brahner (Azerbejdžan) i Norbert Farkaš (Mađarska). Takmičar sa najboljim rejtingom, Slovenac Filip Mlinšek, ispao je već u prvoj trci.

Učestvovali su skijaši iz 12 država koji su na Evrobalkan kupu osvajali bodove za svetsku rejting-listu. Medalje najuspešnijima uručili su Goran Đorđević, načelnik Uprave Grada Niša za omladinu i sport i Saša Šagrić, šef niškog Odseka za sport.

Takmičenje je održano na stazi „Crna Duboka“ pod vrlo teškim uslovima, sa naizmeničnim naletima jakog vetra, kiše i vejavice. Zbog takvih vremenskih prilika odlučeno je da se narednog dana, umesto planiranog veleslaloma, ponovo održi takmičenje u slalomu.

10. Međunarodni Evrobalkan kup „Niš 2014“ organizuje Ski-klub „Niš“ pod pokroviteljstvom Grada Niša.

Milici zlato, Mladenu srebro

2 Mladen Pešić Na prvenstvu Srbije Nevena Ignjatović i Marko Vukičević potvrdili su nadmoć i osvojili zlatne medalje.

Nišlijka Milica Mitić ponovo je postala prvak u konkurenciji kadeta, ali je ovog puta  osvojila i srebrnu medalju u apsolutnoj konkurenciji.

Nišlija Mladen Pešić osvojio je srebrnu medalju u konkurenciji juniora i 3. mesto u apsolutnom plasmanu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: