Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 18. 12. 2020.

Duplo manje za sport iz niškog budžeta, uz diskusiju gradonačelnice i opozicije, bez većnika Kačara

Za sportske klubove duplo manje novca; foto: JV arhiva

Čekali su predstavnici niških sportskih klubova predlog budžeta za 2021. godinu i nadali se da nije tačna nezvanična informacija da će biti upola manji nego ove godine, a prema nacrtu budžeta za narednu godinu, koji je usvojilo Gradsko veće, za dotacije nevladinim organizacijama planirano je 48.78 % manje para. Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski nije odgovorila na pitanje zašto, ali je uporedila Niš sa Autonomnom pokrajinom Vojvodinom. Većnik za sport Branislav Kačar nije bio na sednici, niti odgovorio na pitanja novinara jer je, kako je rekla Sotirovski, na bolovanju zbog korone.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Peca

    09:07 // 18. 12. 2020.

    Sotirovska je rekla da se ne razume u sport i sta se cudite sto je manji budzet?!?!
    Ona se razume u akva parkove, turizam i hedonizam.
    Gradis akva park a nemas vodu i kanalizaciju po selima, ulazes u turizam toliko novca a nemas turista, aerodrom ne radi punim kapacitetom, turisti ne dolaze, nemas turista napisah!!!...dakle korona!!! Drzite se ljudi, sa njom tonemo drze nego sto sam mislio.

    • Janko

      19:46 // 19. 12. 2020.

      Ona je super! Zena ima viziju, to je sjajno!

  • Miki

    08:39 // 18. 12. 2020.

    Treba ulagati u amaterski, rekreaktivni sport,graditi sporske i rekreativne sadržaje, što Niš skoro i da nema.I to sve transparento do u dinar.Ali ovo što rade burazeri po Nišu za medije i sport,gde isisavaju novac svih nas i ulažu u razne klubove,formirane upravo zbog mogućnosti mutljavine.Dosta. Profesionalni klubovi neka traže sponzore.Grad treba da im daje stadione,hale povoljno ili besplatno

  • MLADEN VEZNI

    17:37 // 18. 12. 2020.

    Dragan Đorđević zamisli opet se uvukao (kao lisica u kokošarnik)u sport u klub malog fudbala Kalča.Čovek koji je bio hapšen,u pritvoru ,čovek koji je u raznim nečasnim rabotama i zamalo da OFK SINĐELIĆ se ugasi zbog njegovog lošeg poslovanja.Potpisao ugovor igraču Komadini a uslovi kao da je Sinđelić recimo Partizan.I taj isti Đorđević je odbornik SNS zajedno sa sinom koji je većnik.ACA BAKLJA,FUJ

    • Ni

      12:50 // 20. 12. 2020.

      Он беше некада члан Г-17?

  • Па шта?

    10:57 // 18. 12. 2020.

    Шта ће нам то?Ајмо овако,после посечених кедрова на ред долази и кошаркашко игралиште поред Нишаве.Неке од справа за вежбање су већ почупане,а на месту игралишта ничу стубови енергетских водова за оближњу ТС.Али,кога је брига,игралиште у Максима Горког одавно је прерасло у паркинг...

  • Čudesni dribling

    08:59 // 18. 12. 2020.

    Ne znam za vas ali ja imam utisak da sve ode u Pirot za malter. Zabrinut sam ZA NAŠU DECU ali ne iz njihovog slogana!

    • oblak

      12:19 // 18. 12. 2020.

      Ja sam zabrinut ZA NAŠU DECU koja odoše "trbuhom za hlebom" po celom svetu i sa sobom odvedoše NJIHOVU DECU (naše unuke). Srbija opet plaća "danak u krvi" i niko mrdnuo prsto nije zbog toga.
      Više novca za natalitet inače sportom neće imati ko da se bavi u ovoj zemlji.

  • Oblak

    11:29 // 18. 12. 2020.

    udžet grada treba da izdvaja više za sport dece, ženski sport, sport invalida, soprtske škole, a manje ili uopšte ne treba da izdvaja za takozvani takmičarski sport. Za takmičarski sport je dovoljno sto im daje besplatne termine za treninge i takmičenja.

  • Ouzo

    20:43 // 18. 12. 2020.

    Sport u Nisu, ne postoji, klubovi su prcija politikanata i lihvara iz sns ! Nije velika steta !

    • Nišlija

      09:02 // 21. 12. 2020.

      Biće da ti prijatelju pričaš o nekom drugom gradu. Niš trenutno ima devet klubova u najvišem rangu takmičenja, četiri kluba je učestvovalo u evro takmičenjima. Svega toga više neće biti zahvaljujući gradonačelnici. A i dalje ćemo nemati taj akvapark.

      Pozdrav i vidimo se u drugoj, trećoj ligi ...

  • Stanivuković

    09:46 // 18. 12. 2020.

    Struktura finansiranja jednog profesionalnog sportskog kluba se realizuje kroz prihode koji se ostvaruju od sponzora, donatora, reklama, ĉlanarina, ulaznica, prodaje TV prava, izdavanja u zakup poslovnog prostora i sopstvene delatnosti; a rashodi se odnose na troškove takmiĉenja, treninge, plate, ugovorne obaveze, rekvizite, opremu i održavanje objekata. Bez jakih sponzora nema profi klubova.

  • Naissus

    23:02 // 18. 12. 2020.

    Profesionalni klubovi (LL liga) treba da se finansiraju od strane sponzora, prodajom igraca, ulaznica itd, itd, itd a ne iz budzeta grada!! Zasto bre gradjani da placaju njihov razvitak?? Gde je tu logika??

    • nišlija

      09:09 // 21. 12. 2020.

      Postoji i nešto što je nekomercijalni sport. Da je Jasna Šekarić bila prepuštena sama sebi, od silnih medalja ne bi bilo ništa. Logika je dakle prosta, samo treba malo razmisliti.

  • Nišlija

    15:02 // 19. 12. 2020.

    Posledice će se tek videti. Sledi sumrak niškog sporta. Koliko para toliko muzike. A niška privreda nema para.

    • Oblak

      14:18 // 21. 12. 2020.

      Posledice po građane Niša se vide već godinama jer se njihove pare iz budžeta grada preko klubova sele u džepove pojedinaca. Uglavnom se vraćaju u džepove onih koji ih odobravaju.
      Pitajte građane šta bi više voleli Super ligu u odbojci, vatrpolu, fudbalu...... ili asvaltirane ulice, kanalizaciju, obdaništa i škole dostojne 21 veku.

  • Mila

    14:35 // 18. 12. 2020.

    Bivši gradonačelnik je previše dao pojedinima koji to i dan danas koriste/salu opremljenu komplet potrebnim rekvizitima i opremom-stiču od toga prihode a sve vez osnova!Sad je vreme da se malo prištedi

  • Mara

    09:43 // 18. 12. 2020.

    Ima prioritetnih ih stvari

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: