Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:18, 18. 12. 2012.

| Sport

Dušan Jocić 4. put najbolji sportski novinar

Autor:S.N.Izvor:Južne vesti
dusan

Urednik sportske redakcije Narodnih novina Dušan Jocić izabran je 4. put za najboljeg sportskog novinara Niša.

Četvrti put u karijeri Dušan Jocić je izabran za najboljeg sportskog novinara Niša u izboru Sekcije sportskih novinara. Pre njega, niko nije ovo priznanje osvajao četiri puta, a dvadesetosmogodišnji Jocić je to uspeo za 12 godina rada u niškim novinama.

Nagrada će mu biti uručena 26. decembra od 20h na Sportskom balu koji je u restoranu "EI Bolji život".

dusan Dušan Jocić na Evropskom prvenstvu za rukometašice

Za najboljeg sportskog novinara Dušan je dobijao nagrade 2005, 2008. i 2009. godine. Četvrta je stigla nakon uspešne godine u kojoj je Jocić osvojio nagradu za najboljeg novinara Narodnih novina, ali i bio deo uspešnog tima koji je perfektno organizovao dva Evropska prvenstva u Nišu i Srbiji. Januarska organizacija prvenstva za rukometaše je u konkurenciji za nagradu Internacionalnog udruženja sportskih novinara (AIPS).

- Bila je ovo, zaista, nesvakidašnje uspešna godina. Na oba Evropska rukometna prvenstva održana u našoj zemlji obavljao sam funkciju šefa pres centra niške grupe, pre dva meseca dobio sam sličnu ovakvu nagradu od matične kuće, a sada su me kolege izabrale po četvrti put, što je neka kruna svega navedenog. Hvala im što su prepoznali fanatizam i entuzijazam koji ulažem u kreiranju sportskih strana Narodnih novina, uprkos ne baš idealnim uslovima u kojima se danas može raditi u  novinarstvu. Nema u ovom poslu satisfakcija slične težine kao što je priznanje kolega, utoliko je ono draže - rekao je Dušan Jocić.

Ono po čemu Dušana poznaju u sportskom Nišu je pisanje o rukometu, gde je i ove godine objavljivao ekskluzivne priče, ali i vrlo kritički pisao o niškim klubovima. Osim o rukometu, Jocić je pisao i o Radničkom, Mašincu, vaterpolu, plivanju, odbojci i ostalim sportovima u Nišu, Srbiji, svetu.

Sigurno je da mnogi sportski radnici i ljubitelji sporta svakog dana čekaju Narodne novine da bi videli kritiku, pohvalu, izveštaj ili najavu o svom klubu ili onome što ih zanima u svetu sporta. A sutra će videti i ovu vest.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Janko

    14:39 // 24. 12. 2012.

    Sto se sporta tice za mene je najbolja emisija Telesport na NTV. Cak sam i na petici video da je to ubedljivo najgledanija sportska emisija u Nisu. Godinama gledam tu emisiju u 19.20 i tu mogu da vidim kompletan pregled sportskih desavanja. Tiraz Narodnih novina je mali i cudno mi da se toliko favorizuje Dusan Jocic da vec cetvrti put dobija tu nagradu, a da su izostavljeni ljudi koji nas decenijama izvestavaju o sportskim desavanjima u Nisu.

  • Aleksandar Djordjevic

    11:08 // 24. 12. 2012.

    Dule je jedan pametan, vredan i pošten momak koji je sam zaslužan za svoje uspehe. Ne znam zbog čega je nekome čudno što je sa 16 godina počeo da volontira i ulazi u svet novinarstva. Možda sam subjektivan, jer smo zajedno završili srednju školu a kasnije i studirali zajedno, ali svako ko ga upozna zna o kakvom momku se radi. Ovakve ljude treba hvaliti i podržavati ih u radu i napredovanju. Samo napred Dule majstore!!!

  • Dragica

    12:24 // 21. 12. 2012.

    Briljantan mladić. Šteta što nije u situaciji da bolje kapitalizuje svoje evidentne rezultate. Sve najlepše.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: