Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:03, 11. 2. 2019.

| Sport

Dušan Projović: Kup se igra ili u Nišu ili bez publike

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti

Nemile scene koje mogu da se dese na utakmicama Kupa Radivoja Koraća pokvare utisak, ali organizatori čine sve da sve protekne u najboljem redu, kaže Dušan Projović, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije. Gostujući u emisiji "15 minuta" Projović je najavio Kup Koraća koji će od 14. do 17. februara biti 15. put održan u Nišu, ali i pričao zašto se dešava da klubovi nižih liga igraju utakmice i to u Nišu dok traje ova košarkaška manifestacija.

Peti put zaredom, 10. put od kako takmičenje nosi ime proslavljenog košarkaša, a ukupno 15. put, februar u našem gradu proteći će u znaku košarke. Plasman na završnicu izborili su Crvena zvezda, Partizan, Mega Bemaks, FMP, Dinamik, Borac, Novi Pazar i Sveti Đorđe.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević rekao da mu se čini da Niš postaje "većinski vlasnik Kupa", a Projović smatra da rad sa emocijama daje najveću vrednost.

Trenuci ljubavi ili emocije koje Nišlije pružaju košarkašima, kad radite otvorenog srca, pune duše, daju neki efekat, pa i ljudi koji dođu navijaju sportski i da podrže svoj tim. Nama je generalno uvek moto da je to utakmica, da je to igra, a da to nije rat i tako treba i da bude uvek. Specifično jeste, jer kada su klubovi kao organizatori domaćini susreta, oni imaju pravo da mali broj karata daju protivničkom taboru, a u Nišu na ovoj manifestaciji je to nemoguće jer jer tu imate pristalice oba kluba. Pogotovu kada su u naboju najtežih utakmica, odnosno utakmicama finala - kaže Projović.

U petak, 8. februara je bio sastanak na kom se pričalo i o bezbednosti na Kupu. Često se ističe kako samo u Nišu može da se odigra večiti derbi u prisustvu navijača oba tima, pošto to čak ni u Beogradu, u prvenstvenim mečevima, nije slučaj. Dešavalo se prethodnih godina da bude sukoba navijača, korišćenja pirotehnike, bacanja petardi na teren, a pre dve godine prisustvovali smo nemiloj sceni kada je član Skupštine KSS-a Miodrag Radović pogođen bakljom zbog čega je zadobio tešku povredu oka.

Došli smo do toga da se Kup igra u Nišu ili bez publike. Nažalost te nemile scene koje mogu da se dese na tim utakmicama pokvare utisak, a verujte mi da organizatori zajedno sa MUP-om i agencijom koja je zadužena za obezbeđenje manifestacije čine sve da sve protekne u najboljem redu. Naš osnovni cilj i prioritet je da stvorimo ambijent i da apelujemo na sve da navijaju sportski - dodaje Projović.

U vreme Kupa igraće se utakmice nižih liga, pa će tako niški Konstantin igrati prvenstvenu utakmicu, i to južnjački derbi protiv Zdravlja iz Leskovca, u drugoj dvorani u Nišu u isto vreme. Nedavno se utakmica KLS lige igrala u isto vreme kada je i reprezentacija Srbije nastupala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Pre dve godine kada smo pravili kalendar takmičenja mi smo za vreme Kupa sklonili da se uopšte košarka igra. Prvi koji su bili da se u to vreme igra, jer njih generalno ne pogađa što se u Nišu igra klubovi druge lige, između ostalog bili su i klubovi koji igraju ovde na ovim prostorima. Sada imamo paradoks da oni prvi javljaju i žele da dođu da budu deo svega toga da prisustvuju utakmicama - kaže Projović.

Kako teku pripreme za Kup Koraća, ali i za Evropsko prvenstvo za košarkašice, gde će jedna grupa od 27. do 30. juna igrati u Nišu, možete pogledati u emisiji "15 minuta".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nishlija

    11:27 // 12. 2. 2019.

    Ne zanima nas kup, zanima nas jak niski klub koji bi igrao makar aba2 ligu, a vremenom i prvu aba ligu!

  • Ergonom 90. prvaci SCG

    01:07 // 12. 2. 2019.

    Grad samo stetu ima.Akoce da razvijaju kosarku nek naprave mlade kvalitetne selekcije .A oni trose na vec afirm. igrace. Zaneo se Projovic.Prs na celo

  • slavko

    17:27 // 11. 2. 2019.

    Gosn Projovicu koliko ce savez uplatiti SC.Cair za 4 dana uzurpacije hale?Verovatno nista.Zato oni vole Nis.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: