Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:20, 29. 3. 2021.

| Sport

Dva druga mesta i 16 medalja osvojili na Državnom prvenstvu tekvondisti Naisusa i Asteriksa

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
naisus ekipa
9 medalja za Nišlije; foto: KBS Naisus

Sa 9 uzetih medalja tekvondisti Kluba borilaških sportova Naisus osvojili su 2. mesto u ukupnom plasmanu na Državnom prvenstvu u Beogradu. Tekvondisti iz Niša osvojili su u formama po 4 zlatnih i srebrnih medalja, kao i jednu bronzu. Na istom takmičenju, samo u borbama, tekvondisti Asteriksa osvojili su 7 medalja.

Takmičenje u gavnom gradu se održalo u borbama samo za kadete, dok su se u formama nadmetali svi uzrasti, a niški klub je uzeo učešće samo u Tehničkom prvenstvu Srbije.

U konkurenciji od preko 450 takmičara i 53 ekipa, kako kažu u klubu, Uroš Mitrović osvojio je bronzu i zlato, Tašana Petrović i Tamara Rajković po srebro, dok se Lana Veljković okitila sa 2 srebra. Dva zlata osvojila je Jelena Stevanović, a još jedno najsjajnije odličje pripalo je Nebojši Anđelkoviću koji je i trener u ovom klubu.

U ukupnom plasmanu ispred Naisusa je bio samo TK Kobra, dok si iza njih ostali tekvondisti Beograda.

Kako kaže predsednik kluba Naisus Milan Anđelković, deo takmičara nije učestvovao usled kašnjenja finansija od strane Grada, ali se nada da to neće biti slučaj ubuduće.

Trener kluba Nebojša Anđelković pohvalio je celu ekipu za koju kaže da su svi dali makimum pa se to i odrazilo na rezultat. tekvondo Dva zlata za Stevanovićevu; foto: KBS Naisus

Tašana je ovog puta bila naša najmlađa takmičarka i spram sebe imala više nego dostojne protivnike. U svojoj konkurenciji je imala Anastasiju Janković (TK Kobra), koja je važila za skoro pa nedostižnog favorita. Iako je pomenuta zauzela prvo mesto, bila je bolja vrlo malo. Lena i Jelena su jedna drugoj bile najveći konkurenti jer se takmiče u istoj konkurenciji. Upravo iz tog razloga mogu reći da je tu naš klub nenadmašan. Tamara se i ove godine okitila državnom medaljom ali ovog puta srebrnom. Najiskusniji članovi, Uroš i moja malenkost, su još jednom pokazali put kojim buduće nade trebaju poći - rekao je Anđelković.

Zadovoljstvo postignutim rezultatom nije krila ni Jelena Stevanović koja je osvojila 2 zlatna odličja.

Ne samo da mi je drago da sam ponovo dvostruki državni prvak, već i to da je i drugo mesto naše. Lena je takođe super odradila i bila je blizu da osvoji prvo mesto. Nadam se da ćemo se zajedno naći u nacionalnom timu i time biti ponos i kluba i Grada Niša - rekla je Stevanovićeva.

U zavisnosti od situacije, tekvondisti Naisusa na učestvovaće na Otvorenom prvenstvu Vojvodine već narednog vikenda, ali kako kažu u klubu, još je neizvesna sama organizacija odlaska, a u toku nedelje će se iskristalisati situacija.


Sedam medalja za TK Asteriks u borbama

Dok su se tekvondisti Naisusa takmičili samo u formama, njihove kolege iz TK Asteriks učestvovali su u borbama, a i oni su bili uspešni - u Niš su se vratili sa ukupno 7 medalja, što im je donelo i 2. mesto u kadetnoj muškoj konkurenciji i 3. u ženskoj.

Devetoro takmičara takmičilo se u Beogradu, a sa zlatnim medaljama okitili su se Milica Mladenović, Maša Nešić i Matija Tončić. Tina Ninić osvojila je 2. mesto, dok su bronze osvojili Strahinja Marković, Matija Davidović i Milan Kostić.

Trener Vladan Nikodijević kaže da je sezona za niški klub tek krenula, a očekivanja su da bude uspešnija od prethodne. tekvondo Medalje i za TK Asteriks; foto: TK Asteriks

Posle sjajne 2020. godine nastavljamo u istom ritmu. Dolazimo u Niš kao viceprvaci drzave u uzrastu kadeta. Cela ekipa je bila sjajna, posebno troje prvaka koji su napravili veliki korak ka plasmanu na prvenstvo sveta ove godine. Klinci znaju da se rad i upornost isplate uvek, tako je bili i ovog puta - rekao je Nikodijević.

Maša Nešić najavljuje da je nakon medalje na ovom takmičenju sledeći cilj osvajanje medalja na Evropskom i Svetsko prvenstu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    13:24 // 29. 3. 2021.

    Super.Sve čestitke

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: