Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:58, 22. 2. 2020.

| Sport

Dva gola Čumića za pobedu Radničkog nad Čukaričkim

Autor:Milica JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Čukarički ferbruar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser4
Radnički poveo pogotkom Čumića u 63. minutu; foto: Vanja Keser

U prvoj utakmici na svom "Čairu" u prolećnom delu sezone, Radnički je upisao veoma važnu pobedu, pošto je sa 2:0 savladao četvrtoplasirani Čukarički. Oba gola za niškog fudbalskog superligaša postigao je Nikola Čumić.

Prvi gol mladi reprezentativac Srbije postigao je u 63. minutu. U 85. minutu je prikazao zašto je privukao pažnju grčkog Olimpijakosa, pošto je izveo solo prodor, izigrao čitavu odbranu beogradskog tima i sproveo loptu u gol.

"Meraklije", mnogo brojnije od onoga što je bilo uobičajeno ove sezone na jugu "Čaira", razvile su crnogorsku trobojku. Sa dekorom juga navijači Radničkog su uskladili i navijanje - u 11. minutu otvorili su ga skandiranjem u znak podrške Crnogorcima koji već mesec i po dana litijama protestuju protiv uvođenja spornog Zakona o slobodi veroispovesti. Radnički Čukarički ferbruar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser2 Foto: Vanja Keser

Nakon ove pobede, ekipa sa "Čaira" je napredovala za jednu poziciju i sada zauzima 6. mesto na tabeli Superlige.

Narednu utakmicu Nišlije će odigrati već u sredu, 26. februara, kada će gostovati novosadskoj Vojvodini.


Poslednjih 10 minuta uzbudljiviji nego prethodnih 80

Za prvih petnaestak minuta po dve solidne šanse viđene su na obe strane - prvo je Dejan Meleg iz slobodnog udarca poslao loptu odmah pored stative, a malo potom Ibrahima Ndiaje krenuo u solo prodor, ali ga je Nikola Stevanović sustigao i otklonio opasnost. Radnički Čukarički ferbruar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser1 Foto: Vanja Keser

Velika opasnost po gol Radničkog dogodila se u 20. minutu, kada je Borivoje Ristić jednom rukom boksovao loptu, ona se odbila u polje, a dokopao je se Luka Zorić. Šutirao je sa 35 metara, ali je lopta otišla malo iznad prečke.

U 35. minutu Meleg je izveo korner, Stevanović glavom zahvatio loptu, ali je poslao pravo u golmana "brđana" Đorđa Petrovića.

Radnički Čukarički ferbruar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser3 Foto: Vanja KeserStevanović nije uspeo da postigne pogodak, ali je uspeo odmah potom da spasi svoj gol. Jedna ubačena lopta potpuno je izmestio Borivoja Ristića, a Zorić je iskoristio neočekivanu priliku u vidu praznog gola rivala i šutirao po zemlji. Ipak, loptu je sustigao mladi štoper i skrenuo joj putanju.

Drugo poluvreme otvorila je prilika za goste, nakon greške odbrane domaćeg sastava. Eze je šutirao sa pet metara, ali lagano, pa je Aleksandar Todorvski uspeo da joj skrene putanju u korner.

Malo potom Nikola Čumić je jako lepo izigrao odbranu Čukaričkog i centrirao. Nakon razmene u vazduhu, lopta je pala na nogu Lazaru Đorđeviću, koji se nalazio na desetak metara od gola, ali se u datoj situaciji nije nikako snašao i šutirao u igrača isped sebe. Radnički Čukarički ferbruar 2020 foto Južne vesti Vanja Keser5 Foto: Vanja Keser

Iskupio se ubrzo, pošto je u 63. minutu stigao do samog gola rivala, paralelno sa gol linijom poslao loptu Čumiću, koji je poslao po zemlji u ugo bliži sebi.

U završnici je svoju priliku dočekao i debitant na "Čairu" Nemanja Subotić. On je sa dvadesetak metara od gola šutirao veoma jako, ali se golman beogradskog sastava postavio baš kako treba i odbio loptu dalje.

Ipak, prednost domaćina duplirao je Čumić, koji je izveo solo prodor, još jednom proigrao čitavu odbranu i rutinski pogodio za 2:0.

Još jedno uzbuđenje na "Čairu" viđeno je do kraja, pošto se na suprotnoj strani terena stvorila velika gužva. Jedan od fudbalera u crnim dresovima poslao je loptu pravo ka golu niškog tima, ali je Mario Maslać ostao priseban i skinuo je sa same gol linije.

Superliga, 22. kolo: Radnički - Čukarički 2:0 (0:0)

Stadion: Čair, Niš

Publika: 1.250

Strelci: (Čumić, 63. i 85. minut)

Žuti kartoni: Zorić, Pejović, Ostojić

Radnički: Ristić, Đorđević (od 68. minuta Letić), Maslać, Stevanović, Todorovski, Pejović, Pantelić, Meleg (od 46. minuta Stojanović), Subotić, Čumić, Kojić (od 74. minuta Mihajlović)

Čukarički: Petrović, Stevanović, Ndiaje (od 80. minuta Kajević), Kamenović, Zorić, Đorđević (od 69. minuta Vidosavljević), Ostojić, Šapić, Kovač, Birmančević, Eze (od 68. minuta Tedić)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    13:40 // 23. 2. 2020.

    Ti sve znas

  • Siky67

    04:32 // 23. 2. 2020.

    Podrška crnogorcima? Mislite, građanima Crne Gore?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: