Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:50, 2. 8. 2018.

| Sport

Dva gola u mreži Makabija ipak nedovoljna za prolaz Radničkog

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Radnički Makabi
Dobra fudbalska predstava na "Čairu"; foto: Vanja Keser

Za četiri minuta primio je Radnički dva gola, što im je "zapečatilo sudbinu" i stalo na put iznenađenju i plasmanu u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Niški fudbalski klub na stadionu "Čair" prikazao je lep fudbal pred desetak hiljada navijača, postigao dva gola i remizirao sa Makabijem (2:2), ali nije uspeo da ode korak dalje. Zaostatak od 2:0 iz prvog meča ipak je bio nedostižan za niški sastav.

Borbeno je krenuo niški sastav, prikazao publici par veoma lepih poteza, ali je završnica bila loša. Sa druge strane, u par navrata pripretio je i klub iz Izraela, ali je Mladen Živković sprečio svaki pokušaj.

Ponovo je Kjartanson bio na korak od toga da matira Živkovića u 18. minutu meča, pošto je istrčao sam na njega, ali je šutnuo ipak preblizu čuvaru mreže Nišlija, koji je prvo loptu udario, a onda i uhvatio loptu.

Odličnu šansu imali su fudbaleri Radničkog kada je mladi Lazar Ranđelović prošao po desnoj strani, poslao loptu Nerminu Haskiću, ovaj je prosledio Petru Grbiću pred golom, ali je Predrag Rajković to ipak odbranio.

Gužva pred golom domaćeg tima u 33. minutu delovala je ne tako opasno, ali se lopta nesrećno odbila od Radovana Pankova i otišla pravo u donji ugao gola niškog tima. Eliran Atar duplirao je prednost svog tima poslavši loptu na isto mesto kao i Pankov svega 4 minuta pre toga.

U 44. minutu Stanisavljević je uspeo da smanji zaostatak i vrati brojnoj publici na tribinama nadu u veliki preokret. On je šutirao visoko i Rajković tu nije mogao ništa. Odmah za ovom, još dve sjajne prilike imao je Radnički, ali reprezentativac Srbije nije sebi dopustio još dva “kiksa”. Drugi udarac, nakon kornera, zaustavio je tik pored gol linije.

Lepi šutevi prvo Nikole Aksentijevića, kome je samo malo visine nedostajalo da lobuje Rajkovića, a onda i Mićića, koji je otišao malo pored stative, otvorili su drugo poluvreme.

Ono što oni nisu tada uspeo je ponovo Stanisavljević u 58. minutu, pošto se progurao do pozicije da ostane sam pred Rajkovićem, lopta se odbila o stativu i otišla pravo u gol. Atmosfera na “Čairu”, koja se “smirila” nakon dva brza gola Makabija u prvom delu, ponovo se vratila na nivo jedne evropske utakmice - publika je skakala, pevala i aplaudirala verovatno i najglasnije do tada.

Ni gosti nisu ostali bez odgovora, počele su da se ređaju i njihove prilike, ali čvrsta odbrana domaćih, uz njihove greške pri realizaciji, ostavile su rezultat na semaforu isti sve do kraja meča. U završnici nije bilo previše upečatljivih prilika ni za jedan od timova.

Liga Evrope, 2. kolo kvalifikacija: Radnički - Makabi Tel Aviv 2:2 (1:2)

Stadion: Čair, Niš

Glavni sudija: Radu Petrescu (Rumunija)

Strelci: 0:1, Pankov (33. minut), 0:2 Atar (37. minut), 1:2 Stanisavljević (44. minut), 2:2 Stanisavljević (58. minut)

Radnički: Živković, Pankov, Stanisavljević, Aksentijević, Crnomarković, Haskić (od 81. Nikodijević), Grbić, Mićić, Noma (od 54. Stojanović), Stanković, Ranđelović (od 73. Mrkić)

Makabi: Rajković, Dasa, Amador, Saborit (od 54. Jeini), Kjartanson (od 83. Ofoedu), Micha, Atar (od 63 Barski), Tibi, Golasa, Šenfeld, Perec

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zeljko cuk

    14:56 // 3. 8. 2018.

    utakmica slaba,Makabi pokretljiviji.Lalatovic izgubio utakmicu na taktickom polju.

    • Darko

      08:41 // 4. 8. 2018.

      Kako može utakmica na kojoj je dato 4 gola, sa dosta prilika, punim stadionom i jednim infarktom, da bude slaba?! Ja sam uzivao.

  • srba

    13:04 // 3. 8. 2018.

    zadnjih 25 godina se radnicki sistematski unistava, volja kod dece za fudbalom je jadna !!

    • Darko

      08:39 // 4. 8. 2018.

      Gluposti. U gradubima desetina škola fudbala, samo u Radničkom preko stotinu dece u omladinskom pogonu.

  • begs

    12:25 // 3. 8. 2018.

    Niko ne pominje sramotno ponašanje grupe "navijača" sa juga koji su pred kraj utakmice majmunskim kricima "počastili" protivničkog igrača. Zastave sa keltskim krstovima su uspeli da zafarbaju, privremeno, zbog UEFA-e, ali maloumno ponašanje je moralo da izbije na površinu. Ogromna sramota.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: