Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:25, 2. 4. 2021.

| Sport

Dva srebra i tri bronze za mlade vranjske skijaše na Alpskom kupu i Prvenstvu Srbije

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
skijaši
Uspešan turnir za mlade skijaše; foto: SK Besna kobila

Mladi skijaši Ski kluba Besna kobila iz Vranja nastupali su prethodnih dana u veleslalomu na Alpskom kupu Srbije i državnom prvenstvu, a sa takmičenja se vraćaju sa 5 medalja - 2 srebrne i 3 bronzane.

Na skijalištu "Iver" na Mokroj Gori u veleslalomu su učestvovali dečaci i devojčice u kategorijama do 8, 10 i 12 godina, a u trci Alpskog kupa Marko Pešić je u kategoriji dečaka do 8 godina zauzeo 2. mesto, dok je u konkurenciji devojčica Danica Ilić bila trećeplasirana.

U kategoriji devojčica do 10 godina Dunja Arsić se plasirala na 3. mesto, Vera Ilić je zauzela 6. mesto, a Lenka Stanojević se plasirala na 10. poziciju.

U trci za Prvenstvo Srbije Marko Pešić je postao vicešampion Srbije u svojoj kategoriji, dok je Danica Ilić je ponovila uspeh i zauzela 3. mesto.

U kategoriji devojčica do 10 godina Dunja Arsić je zauzela 4. mesto sa zaostatkom od 0.1 sekunde za trećeplasiranom, a u istoj kategoriji Vera Ilić je zauzela 9. mesto, a Lenka Stanojević 10.

Trener ovog kluba Đorđe Dedinac kaže da je prezadovoljan rezultatima malih skijaša.

Posle višegodišnjeg sistematskog rada i više od 50 dana provedenih na snegu u ovoj sezoni, bez ijednog odrađenog treninga na glečeru rezultati su stigli. Prezadovoljni smo postignutim rezultatima do sada i znamo da smo ispunili cilj sa početka sezone. Sada nam ostaje da čekamo zvaničan kraj sezone pa da sumiramo konačne rezultate - kaže Dedinac.

U zavisnosti od situacije sa virusom korona u planu je i Prvenstvo Srbije za starije kategorije i još jedna trka Alpskog kupa Srbije na kome će SK Besna kobila takođe imati svoje takmičare.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: