Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:11, 25. 1. 2016.

| Sport

Dvanaesti poraz košarkaša Niša u sezoni

Autor:Aleksandar NikolićIzvor:Južne vesti
ivanjovanovickknis.jpg
Ivan Jovanović imao je učinak od 8 poena, 10 skokova i 5 asistencija; foto: Stefan Komadinić

Košarkaški klub Niš pretrpeo je 12. poraz u Drugoj muškoj ligi Srbije od ekipe zrenjaninskog Proletera - 84:72. Niški tim ostao je na samo dve zabeležene pobede.

U utakmici odigranoj u Hali Osnovne škole “Dušan Radović” domaći sastav odigrao je dobro uvodnih pet minuta i čitavo drugo poluvreme, ali je ostalih 15 minuta u prvom poluvremenu Proleter bio mnogo bolji. U tom periodu gosti iz Zrenjanina su stekli prednost koja se na kraju ispostavila kao dovoljna da se osvoji čitav plen na gostujućem terenu.

Strateg Niša Vladimir Đorđević istakao je da je pobednika presudio upravo pad u drugoj deonici i višak iskustva u redovima Zrenjaninaca.

Nismo uspeli da odigramo u istom ritmu svih 40 minuta. Malo sam više rotirao u drugoj četvrtini, tako da pad u igri malo ide i na moju dušu. Drugo poluvreme smo odigrali dosta dobro, ali iskusna ekipa iz Zrenjanina nam nije dozvolila da se vratimo u meč. Mislim da je igra u trećoj i četvrtoj četvrtini recept za bolje rezultate u nastavku sezone - rekao je on.

Prema Đorđevićevim rečima, korektne partije su pružili kapiten Ivan Jovanović i Darko Tričković, a posebno raduje igra Marko Gaćinovića, beka koji je ceo prvi deo sezone propustio zbog povrede ligamenata kolena.

Odigrao je dobar meč, mada sam ja želeo da ima veću minutažu, ali njegova trenutna fizička sprema to nije dozvolila. Potrebno je da u budućim mečevima više vremena provodi na parketu, poentira i razigrava igrače, da on bude taj koji će nametati ritam igre - kazao je Đorđević.

Deficit na mestu plejmejkera rešen je potpisivanjem Miloša Milosavljevića, koji je na nagovor trenera Đorđevića došao u redove niškog drugoligaša.

Prema razvoju situacije iz Druge lige će na kraju sezone ispasti pet ekipa umesto planiranih četiri, jer će Srbija najverovatnije ostati bez jednog predstavnika u Jadranskoj ligi, pa je moguće da će iz svakog ranga ispasti po jedna ekipa više. To ne ide u prilog ekipi Niša, koji je prikucana za dno tabele, ali u niškom klubu najavljuju da se neće predavati.

U narednom kolu koje je na programu za vikend niški klub gostuje u Velikoj Plani lideru prvenstva ekipi Plane.

Niš, Hala Osnove škole “Dušan Radović”

NIŠ - PROLETER 72:84 (16:22, 14:24, 20:16, 22:22)

NIŠ: Stojanović, Cenić 9, Simović 3, Jovanović 8 (10sk, 5as), Gaćinović 16 (5sk), Perić, Džunić 2, Spasić, Petrović 7, Milosavljević 12, Tričković 15 (7sk), Milanović

PROLETER: Lalić 20, Vico, Subotić 3 (14sk), Blanuša, Šućov 8, Mihajlović, Vukanović, Martinović 11 (6sk), Rajanović, Nikolić 8, Vukosavljević 16 (6sk), Božović 18  

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: