Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:32, 12. 2. 2019.

| Sport

Dve godine prošle, a ne zna se ko je na "večitom derbiju" pogodio Radovića bakljom

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Kup Koraća Mića Radović baklja
Baklja je u finalu 2017. godine poletela sa južne tribine i pogodila gledaoca na severnoj strani; foto: Vanja Keser

Ni dve godine nisu bile dovoljne da bude otkriveno ko je bakljom sa tribina hale “Čair”, a tokom utakmice između Partizana i Crvene zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća, pogodio bivšeg gradskog većnika i dugogodišnjeg funkcionera Košarkaškog saveza Miodraga Radovića.

Baš kao i uoči prošlogodišnjeg Kupa, u policiji su za sve informacije novinare uputili na Više javno tužilaštvo, a tamo je rečeno da je podneta prijava protiv NN lica. Njegovo pronalaženje povereno je policiji.

I dalje su u toku provere, nije se došlo do podataka o konkretnom licu - rekli su u Tužilaštvu.

Sve se to dogodilo iako su, kao uostalom i pre svakog Kupa, najavljivane rigorozne kontrole i snimanje, a nakon incidenta u Regionalnom košarkaškom savezu istok rečeno je da su snimci dostavljeni policiji.

Na nemili događaj osvrnuo se na žrebanju za ovogodišnje izdanje Kupa i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

Apelujem na sve posetioce da bodre svoje klubove na sportski način i da tako pomognu da se incidenti poput ovog više nikada ne ponove. Pozivam sve Nišlije i sve ljubitelje košarke da od 14. do 17. februara dođu u dvoranu “Čair” i uživaju u prazniku košarke. Navijajte fer i korektno i dopustite igračima, kako i dolikuje, da budu glavni akteri ovog događaja – rekao je Danilović.

Upravo zbog čestih nemilih scena bezbednost je uvek u centru pažnje kada je reč o Kupu Radivoja Koraća. Ove godine, kako je potpredsednik KSS-a Dušan Projović rekao u emisiji 15 minuta, organizatori, policija i agencija zadužena za obezbeđenje "čine sve da sve protekne u najboljem redu".

Podsetimo, na finalu Kupa Koraća 2017. godine napravljen je propust, jer je grupa navijača oba tima ušla u halu bez karata i za kratko vreme, pa obezbeđenje nije stiglo da ih pretrese. Iako je prošlogodišnji meč “večitih” rivala bio pošteđen ovakvih većih incidenata, pirotehnika ni tada nije izostala.

Inače, Kup Koraća se ove godine održava od 14. do 17. februara u "Čairu", a žreb je do potencijalnog finala ponovo razdvojio "večite". Prodaja karata počela je 8. februara, a za "Žućkovu levicu" boriće se Crvena zvezda, Partizan, Mega, FMP, Borac, Dinamik, Novi Pazar i Sveti Đorđe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Prosto je ko je kriv!

    23:41 // 12. 2. 2019.

    Onaj ko je organizovao, policija i obezbeđenje!

  • Pera

    14:13 // 12. 2. 2019.

    Ma mene interesuje ko ih je pustio da unesu baklje? A njih treba kazniti. Ovog sto je bacio nece nikad pronaci jer ga stite vodje narko kartela, pardon navijaca.

  • Zarobljena drzava

    09:00 // 12. 2. 2019.

    Jednostavno je resenje za nasilje u sportu - i u fudbalu i u kosarci kazniti Zvezdu i Partizan za svaki naredni incident sa padom po jedan rang lige nize.

    Resenje za Kup Radivoja Koraca? Samo da se nadamo da Zvezda i Partizan sto ranije ispadnu i da ne igraju medjusobno.

    • Mlinar

      13:07 // 12. 2. 2019.

      po tvome onda ne treba ni da ucestvuju, treba izprobati pa da vidimo koliko ce biti atraktivno takmicenje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: