Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 22. 12. 2010.

| Sport

Dve nagrade USNS-a za sportske novinare iz Niša

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Toma Todorović i Dušan Marković na Sportskom balu u Nišu; foto: sportskinovinar.com

NIŠ – Udruženje sportskih novinara Srbije dodelilo je nagrade za 2010. godinu. Novinar Politike i Sportskog žurnala iz Niša Toma Todorović dobio je nagradu za dopisnika godine, a doskorašnji urednik Narodnih novina Dušan Marković za životno delo.

Za dopsinika godine izabran je Toma Todorović, dopisnik Sportskog žurnala i Politike iz Niša. Toma je u sportskom novinarstvu preko 35 godina, a radio je i na Radio Nišu, Sportskom žurnalu, Politici i Politici ekspres.

- Ovo priznanje mi mnogo znači, a smatram ga i za dugogodišnji rad i kvalitet – rekao je Toma Todorović.

Još jedno priznanje USNS-a je otišlo u Niš. Nagradu za životno delo je dobio doskorašnji urednik i novinar Narodnih novina Dušan Marković.

- Nagrada je na izvestan način potvrda da sam ostavio dobar trag u sportskom novinarstvu u Nišu. Pored pisanih reči, ostavio sam još nešto iza sebe. Većina sportskih novinara Niša su bili moji đaci. Pomenuo bih pre svih Edu Crnalića, Ljubu Jovanovića, Batu Janjića i Zorana Petkovića. Ipak, posebno ističem mog naslednika na mestu urednika Narodnih novina Dušana Jocića – rekao je Dušan Marković.

Dušan Marković je 1969. godine počeo da radi u omladinskom časopisu List mladih 68, a godinu dana kasnije prelazi u Narodne novine gde je ostao do ove godine.

Udruženje sportskih novinara Srbije dodelilo je nagradu za sportistu godine Zorani Arunović, osvajačici zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u streljaštvu u disciplini vazdušni pištolj.

Nagradu za novinara godine dobili su Miroslav Nešić iz Radio Beograda za elektronske medije i Vojin Veličković iz Sportskog žurnala za štampane medije. Milan rašić, fotoreporter Sportskog žurnala je dobio priznanje „Kamera godine“.

Svečana dodela nagrada biće u utorak, 28. decembra u Svečanoj dvorani Udruženja novinara Srbije u Resavskoj 28/I u 14 časova.

Žiri su činili Marko Marković, predsednik žirija, Zoran Milović, glavni urednik Sporta, Predrag Sarić, glavni i odgovorni urednik Sportskog žurnala, Dragiša Kovačević, vlasnik i glavni urednik SOS kanala, Jovan Tanurdžić iz novosadskog Dnevnika i Stevan Kovačević iz Radio Beograda.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: