Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:04, 31. 5. 2022.

| Sport

Dve srebrne medalje niških tekvondoistkinja u Austriji

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
tekvondo klub asteriks, nis, foto tk asteriks
Lepi uspesi; foto: Tekvondo klub Asteriks

U konkurenciji preko 1.000 boraca na tekvondo turniru G1 u Austriji članice Tekvondo kluba Asteriks iz Niša Iva Petrović i Petra Tasić osvojile su srebrne medalje. Ovi rezultati su dobra uvertira za Svetsko prvenstvo koje ih čeka u avgustu.

Dve juniorke Asteriksa ponovo su pokazale da tekvondo ima svetlu budućnost u Nišu.

Na turniru "Austria open" u kategoriji do 63 kg juniorka Iva Petrović osvojila je srebrnu medalju pošto je redom pobeđivala takmičarke iz Hrvatske, Letonije i Nemačke, ali je u finalu izgubila od Ukrajinke.

Posle dva sjajna meča, u polufinalu sam radila sa evropskom prvakinjom u, možda, najboljem svom meču dosada. Uspela sam da pobedim u poslednjim sekundama i mislim da je ovo veliki korak za moj dalji napredak - rekla je Iva.

tekvondo klub asteriks, austria open, nis, foto tk asteriks Dve takmičarke, dve srebrne medalje; foto: Tekvondo klub Asteriks

Srebro u Niš donela je i Petra Tasić, koja je u kategoriji do 46 kg pobedila Izraelku i dve Nemice, a potom poražena od još jedne tekvondoitkinje iz Izraela.

Sa četiri meča koja sam imala, dokazala sam sebi da mogu još više. Srebro moje sija baš jako i potrudiću se i da sa Svetskog prvenstva donesem medalju jer moj tim i ja to zaslužujemo - kaže Petra.

Iva je zadržala drugu poziciju na svetskoj rang-listi, a Petra je sigurno krenula ka vrhu što je veoma značajno za što bolju poziciju pred Svetsko prvenstvo u avgustu, kaže Vladan Nikodijević, trener Asteriksa.

Definitivno najbolji turnir naših juniorki dosada. Iva i Petra su pokazale koncentraciju i samopouzdanje u pravom trenutku što je i dovelo do toga da odrade sjajne mečeve i dođu do finala na jednom od najjačih turnira u Evropi - kaže Nikodijević.

Takmičare Asteriksa sada čeka turnir "Multigames" u Sofiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dack

    19:58 // 31. 5. 2022.

    Bravo za ùspeh i trud takmičar ,a i trenera naravno .
    IDEMO ASTERIKS

  • dusan

    18:50 // 31. 5. 2022.

    svaka čast, samo napred

  • ђура

    18:38 // 31. 5. 2022.

    Честитке !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: