Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:33, 23. 4. 2019.

| Sport

Dvojica Nišlija na NBA draftu

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
Andrija Marjanović Zoran Paunović
Dvojica Nišlija igrali su ove sezone u FMP-u i Megi, ekipa koja igraju u ABA ligi; foto: ABA liga/Igokea Nenad Vuruna

Niš nema predstavnika ni u Košarkaškoj ligi Srbije, ali zato ima dvojicu košarkaša koji će ovog leta pokušati da se domognu najjače svetske lige. Andrija Marjanović i Zoran Paunović, kako su putem "Tvitera" objavili njihovi menadžeri, prijavili su se za NBA draft.

Zoran Paunović Andrija Marjanović U dva duela Mege i FMP-a ove sezone, oba puta je slavio domaćin; foto: ABA liga/Igokea Nenad VurunaStariji od dvojice košarkaša je Marjanović, zlatni “orlić” iz Slovačke i trenutna uzdanica Mege. Kao 15-godišnjak je iz niškog Nibaka otišao u Barselonu, u kojoj se zadržao 3 godine, a potom se vratio u Srbiju. Želju da jednog dana zaigra u NBA ima još od prvih košarkaških koraka jer, kako je rekao za Južne vesti, svi košarkaši to gledaju kao "nešto veliko, nešto nedodirljivo".

Menadžer 20-godišnjeg košarka iz Niša je Miško Ražnatović, čiji "štićenici" Boban Marjanović i Nikola Jokić konstantno napreduju u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, pa se nameće zaključak da velike planove ima i za prezimenjaka slavnog Bobana.

I Paunović i Marjanović prošle sezone nastupali su u ABA ligi za košarkaše do 19 godina. Marjanovićeva Mega postala je šampion, a Paunovićeva Crvena zvezda završila je kao druga, ali su obojica našla mesta u idealnoj petorci finalnog turnira.

Godinu dana mlađi Paunović ima medalju evropskog prvaka, kojom se okitio prošle godine u konkurenciji košarkaša do 18 godina. Pre 5 godina se iz niškog Konstantina otisnuo u Crvenu zvezdu, bio među najboljim juniorima beogradskog kluba, a poslednju sezonu proveo je na pozajmici u redovima FMP-a.

Inače, nadmetanje za mesto u nekom od NBA klubova zakazano je za 20. jun. Ipak, pre nego što se otisnu put Sjedinjenih Američkih Država i jednog i drugog Nišliju čekaju borbe u domaćoj ligi, koja počinje za 3 dana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: