Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:43, 17. 12. 2021.

| Sport

Dvojica Nišlija na širem spisku selektora rukometne reprezentacije za Evropsko prvenstvo

Autor:Marko MitićIzvor:Južne vesti
Davor Basarić iz dana kada je nosio dres Železničara; foto: JV/Vanja Keser
Dvojac ponikao u niškom Železničaru; foto: JV/Vanja Keser

Na spisku selektora reprezentacije Srbije Tonija Đerone, među 25 igrača koji će konkurisati za Evropsko prvenstvo, našla su se i imena dvojice Nišlija Davora Basarića i Darka Đukića.

Dvojica igrača koja su ponikla u niškom Železničaru, svojim igrama u dresovima finskog Koksa i makedonskog Vardara, zaslužili su da se nađu među igračima koji će biti u konkurenciji za prijateljske mečeve sa Nemačkom, 7. i 9. januara.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za 26. decembar u prostorijama FSS-a u Staroj Pazovi, gde će reprezentacija odraditi celokupne pripreme. djukic Opet među "Orlovima"; arhiva JV

Evropsko prvenstvo počinje 13. januara i trajaća do 30. januara, a pored Mađarske, domaćin je i Slovačka. ”Orlovi” se nalaze u grupi C sa reprezentacijama Ukrajine, Hrvatske i Francuske, a u drugi krug plasiraće se 3 tima.

Na spisku, za razliku od okupljanja reprezentativaca za kvalifikacione mečeve, nema mladog Vranjanca Stefana Dodića, koji je sa 17 godina postao najmlađi debitant u reprezentativnom dresu. O kakvom talentu se radi govori i podatak da će od sledeće sezone biti član poljskog Vive Kelcea, koji sa klupe predvodi legendarni Talant Dušebajev.

Podsetimo, naknadni poziv za prijateljske mečeve sa Slovačkom u novembarskoj EHF nedelji dobio je i Leskovčanin Aleksandar Cenić, član Barselone.

Kompletan spisak reprezentativaca za Evropsko prvenstvo

Golmani: Vladimir Cupara (Vesprem), Milan Bomaštar (Ademar Leon) Mihailo Radovanović (Nekse) i Dejan Milosavljev (Berlin);

Krila: Nemanja Ilić (Feniks Tuluz), Vanja Ilić (Šartr MHB), Bogdan Radivojević (MOL Pik Seged), Darko Đukić (Vardar 1961):

Pivoti: Dragan Pešmalbek (Nant), Živan Pešić (Hapoel Rišon Lezion), Davor Basarić (Koks), Mijajlo Marsenić (Berlin);

Bekovi: Uroš Borzaš (Feniks Tuluz), Stevan Sretenović (Meškov Brest), Petar Đorđić (Benfika), Danilo Radović (Dinamo), Lazar Kukić (Benfika), Marko Milosavljević (Ademar Leon), Đorđe Đekić (Koks), Miloš Orbović (K Lucern), Jovica Nikolić (Vojvodina), Milan Milić (Nant), Ilija Abutović (Rajn Neker Leven), Petar Nenadić (Vesprem)

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: